Selektor ženske bh. reprezentacije

Hurem: Cij je da budemo što bolje

D. Kurbegović

Ženska seniorska reprezentacija BiH u nogometu jučer je na stadionu Bilino polje pred oko 200 gledalaca pobijedila selekciju Farskih Ostrva rezultatom 2:0 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kanadi 2015. godine. 

U osmoj kvalifikacionom susretu izabranice Samire Hurem ostvarile su i drugu pobjedu, te su se današnja tri boda učvrstili na četvrtom mjestu skupine "G", gdje sa 21 bodom vode selekcije Škotske i Švedske.

“Čestitam svojim igračicama. Ono što smo planirale, one su i napravile. Protivnik se povukao i bilo je teško. U prvom dijelu je bilo malo teže, ali kada su se malo otvorile, pokazale smo kvalitet. Mislim da je 2:0 dovoljno, tri boda su najvažnija. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od Farskih Ostrva”, kazala je Samira Hurem, selektora, u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

“Ušla je mlada igračica u drugom dijelu, osvježila je ekipu i pokazala je da je budućnost bh. reprezentacije. Na kraju smo bolje igrali u drugom dijelu nego u prvom”.

Slijede dvije teške gostujuće utakmice…

“Napravit ćemo sve što možemo. Teško će biti u gostima kod Švedske i Poljske, ali dat ćemo sve od sebe. Prezadovoljna sam i sa ovim. Cilj je da budemo sve bolji”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.