Husić: Kada me srce večeras nije izdalo, onda neće nikad

Ponosan napustio Koševo

Husić: Kada me srce večeras nije izdalo, onda neće nikad

A. Beganović

Fudbaleri aktuelnog lidera premijerligaške karavane, FK Sloboda, plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine pošto su nakon domaće pobjede (2:1) večeras i na Koševu u revanš susretu četvrtfinala očitali fudbalsku lekciju aktuelnom prvaku naše zemlje, FK Sarajevo.

Izabranici Husrefa Musemića večeras su na Koševu nanijeli jedan od najtežih domaćih poraza Sarajevu u posljednjnih dvadesetak godina. U svim elementima fudbalske igre Tuzlaci su nadigrali Sarajevo, a čelni čovjek Slobode, Azmir Husić, sijao je od sreće nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

"Ovo je velika pobjeda, sretan sam, a kako i ne bih bio? Lijepo je večeras na Koševu bilo biti navijač Slobode. Hvala svima, stručnom štabu, mojim saradnicima i igračima. Učinili su me ponosnim", za SportSport.ba je izjavio prvi čovjek Slobode, Azmir Husić.

Odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Husić se iz Sarajeva zaputio u Tuzlu gdje će večeras s obzirom na dešavanja uoči revanš susreta četvrtfinala Kupa BiH sasvim sigurno biti veselo.

"Odmah smo krenuli za Tuzlu, a vjerujte mi da sam u jednom trenutku morao zauastaviti automobil i uzeti malo svježeg zraka. Srce mi je zaigralo, bojao sam se da ne dobijem infarkt. Kada me večeras srce nije izdalo, onda neće nikad. Ponosan sam, a mislim da i svi ljubitelji fudbala u našoj zemlji moraju biti ponosni. Pa, mi smo do prije par godina igrali u Federalnoj ligi, a večeras smo Sarajevu na Koševu dali tri gola", istakao je Husić.

Sloboda će najvjerovatnije biti jedan od bosanskohercegovačkih klubova koji će izboriti nastup u Evropi.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Na dobrom smo putu, mislim da nas na putu do Evrope ne može niko zaustaviti. Dobit ćemo i licencu, u to uopšte ne sumnjam. Ispunili smo sve što se od nas traži, a sutra će se najvjerovatnije i potpisati sporazum o reprogramu dugova", zaključio je Husić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi