Husić ostaje u bh. fudbalu, ali ne u Slobodi?

Bh. fudbal bi profitirao

Husić ostaje u bh. fudbalu, ali ne u Slobodi?

A. Beganović

Predsjednik u ostavci FK Sloboda, Azmir Husić, mogao bi ostati u bosanskohercegovačkom fudbalu, ali ne u tuzlanskom klubu.

Nakon što je zbog neispunjavanja obećanja od strane čelnika grada Tuzla podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Sloboda, mnogo se špekulisalo o tome da li će čovjek koji je tuzlanski ponos vratio u sami vrh bosanskohercegovačkog fudbala ostati u sportu.

Špekulacija će uvijek biti, no sigurno je da je Husić čovjek koji voli sport i u krajnjem slučaju Bosnu i Hercegovinu, te da je svojoj domovini spreman pomoći, pa i kroz angažman u sportu.

Od trenutka kada je podnio ostavku u Tuzli veliki broj navijača svjesni dobrih stvari koje je učinio za njihov klub priželjkuju njegov povratak i dogovor "zaraćenih strana", no izgleda da od toga neće biti ništa.

Naime, pojavila se informacija da bi Husić mogao biti dio tima koji će iz provalije pokušati izvući zenički Čelik, koji zbog nebrige dosadašnje vlasti grada Zenice proživljava svoje najteže trenutke.

"Ne bih mnogo komentarisao te špekulacije. Volim sport, volim Bosnu i Hercegovinu i spreman sam koliko sam u mogućnosti pomoći svakom našem sportskom kolektivu. Ubrzo idem u Sjedinjene Američke Države i do mog odlaska znat će se da li ću i dalje biti dio bosanskohercegovačkog fudbala", zagonetno je za SportSport.ba izjavio Husić, koji je može se reći ispunio sva obećanja koja je dao prilikom dolaska na čelo Slobode i koji je tuzlanski ponos za kratko vrijeme vratio u sami vrh bosanskohercegovačkog fudbala.

Ovim povodom kontaktirali smo i štab novog gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, iz kojeg su istakli:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Do danas mi nismo razgovarali sa Husićem kojeg jako cijenimo. Naš stav po pitanju Čelika je jasan, navijači okupljeni u UG Robijaši i NGG Za Čelik su ti s kojima ćemo razgovarati i s kojima ćemo se konsultovati oko budućnosti Čelika. Svi imamo jedan cilj, a to je vratiti Čelik na staze stare slave".


Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi