Ibraković: Jajalo je novi član FK Sarajevo

Posudba na šest mjeseci

Ibraković: Jajalo je novi član FK Sarajevo

Fudbaler njemačkog drugoligaša Kölna Mato Jajalo novi je član FK Sarajevo. Ekipa koja se ove sezone bori za povratak u najelitniji rang njemačkog fudbala sa Bordo timom dogovorila je posudbu svog fudbalera u trajanju od šest mjeseci.

"Istina je, Mate Jajalo je novi član FK Sarajevo. Sa Kölnom je dogovorena posudba s mogućnošću otkupa ugovora na kraju sezone", potvrdio je sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković u izjavi za SportSport.ba.

Ibraković se trenutno nalazi u Antaliji gdje se Sarajevo nalazi na pripremama na nastavak takmičenja u BH Telecom Premijer ligi, a Jajalo bi se već danas trebao priključiti svojim novim saigračima.

Hrvatski internacionalac koji je prije 25 godina rođen u Jajcu svoju je karijeru započeo u Njemačkoj, a potom je nastupao za Slaven Belupo i italijansku Sienu, od koje ga je otkupio Köln nakon što je prethodno posuđen ovom njemačkom klubu.

Jajalo igra je po vokaciji veznjak ofanzivne orijentacije, a sigurno će biti jedno od najvećih pojačanja u timu Roberta Jarnija u zimskom prelaznom roku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.