Abdulah Ibraković nakon utakmice sa Hugesundom

Ibraković: Pojedinci moraju poraditi na sebi

Izabranici Dženana Uščuplića slavili su u drugom pretkolu Evropske lige protiv norveškog Haugesunda rezultatom 3:1 i tako izborili dvomeč sa atinskim Atromitosom. 

Bordo tim je tako ostao jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine u Evropi, a da li Sarajevo može preskočiti i sljedeću prepreku saznat ćemo za nešto manje od 14 dana. Jedan od najzaslužnijih za odlične igre Sarajeva je i Abdulah Ibraković. Sportski direktor kluba iz Titove 38/b. Sarajevo je nakon dugo vremena uspjelo zadržati okosnicu tima, a u ljetnom prelaznom roku dovedena su kvalitetna i ciljana pojačanja. 

"Nakon prve utakmice u Sarajevu i dobre igre vjerovali smo da možemo proći. Međutim ovo je jako ozbiljan nivo igre i mi smo pokazali da smo ozbiljna ekipa. Momci su odigrali dobro i ja im čestitam na tome i njima i stručnom štabu. Međutim pojedinci treba da urade malo više na sebi, jer sljedeći protivnik je mnogo ozbiljniji i Grčka liga je jaka. Ako želimo da napredujemo u igri, ako želimo prolaz i da budemo ozbiljna ekipa, dosta pojedinaca treba da poradi na sebi," riječi su Ibrakovića. 

Fudbalski klub Sarajevo ostao je jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine u Evropi, nakon što su takmičenje u drugom pretkolu završili Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar. 

"Jako je bitno da su svi igrali drugo pretkolo. Šteta je što su oni ispali, jer za nas sve je bolje da igramo Evropu. Mi smo ponosni što smo kao klub uspjeli da se plasiramo dalje i što ćemo predstavljati Bosnu i Hercegovinu u evropskim takmičenjima. Nadam se da ćemo uz puno više discipline i rada preskočiti i Grke. To bi bila nagrada za naš trud i rad," rekao je Ibraković. 

Dotakao se Ibraković i pojačanja, ali i ostatka ekipe i istakao da u fudbalu uvijek mora da se radi. 

"Momci koji igraju daju rezultate. Mi imamo strategiju, kada dovodimo pojačanja i toga se držimo. Moramo znati da jučer za prvih 11 nisu konkurisala tri, četiri pojačanja koja su veoma kvalitetna. Nema sumnje da će se i oni dokazati kada dobiju priliku, baš kao i Ševko Okić jučer," kaže Ibraković i dodaje:

"Samir se dosta razvio, postaje jedan od nosioca igra Sarajeva. On kada je ušao dao nam je jednu dodatnu ozbiljnost i smirenost, stao je na loptu. Samir je momak koji će svojim kvalitetima dostići visok nivo igre i da će igrati fudbal na najkvalitetnijem nivou. Međutim on isto tako mora da zna da se u fudbalu jako mnogo radi i da se mora odricati od mnogo toga, da bi postao vrhunski igrač," kaže Ibraković. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grci jesu kvalitetna ekipa i u duel sa Bordo timom ulaze kao favoriti, a Ibraković smatra kako se uz pravilan pristup može proći u naredni krug takmičenja. 

"Atromitos je bio nosioc i to govori da su oni kvalitetom ispred nas. Njihova liga je kvalitetnija od naše. Imaju igrače koji su u ovom trenutku iskusni. Grčki stil igre je nama poznat svima. Mi ćemo ih skautirati i pokušati dobiti sve detalje. O prolazu je teško govoriti, ali ja znam da će svi dati svoj maksimum. Igrači moraju ispraviti svoje greške, jer ovaj protivnik neće praštati greške, ipak vjera postoji, tri gola u Norveškoj daju nam nadu," kaže Ibraković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.