"Imam novi posao, a Petrović je čekao poziv iz Sarajeva"

Mladen Krstajić govorio za SportSport.ba

"Imam novi posao, a Petrović je čekao poziv iz Sarajeva"

Krstajićevo veliko čudo iz Bijeljine. Ovim riječima mediji u Srbiji su opisali način na koji je Radnik postao najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini osvojivši Kup po prvi put u svojoj klupskoj historiji.  

Kada je na poziciju predsjednika Radnika došao Krstajić klub je bio oprhvan finansijskim nevoljama i malo je ko očekivao da će biti dosanjan san brojnih generacija u Bijeljini. Ipak, nekadašnji srbijanski reprezentativac je u samom startu 'zasukao rukave', postao lokomotiva za izlazak iz velikih problema i ujedno melem za sve rane iz prošlosti. 

Tvrdio je Krstajić u početku da nije realno očekivati da Radnik izbori izlazak na evropsku scenu, međutim nakon pet mjeseci sa zadovoljstvom se prisjetio svojih riječi iz prvog razgovora za SportSport.ba.

"Tada nismo razmišljali puno o uspjehu koji smo ostvarili sada. Situacija je bila loša, klub je bio u problemima, međutim cijela uprava je uložila veliki napor da bi danas sa velikim zadovoljstvom pričali o proteklom periodu. Ima tu još dosta stvari koje moramo poboljšati da bi postali stabilan premijerligaš, tek smo ušli u posao", kazao nam je na samom početku razgovora Krstajić. 

Šta je ključ uspjeha Radnika?

"Ključ uspjeha je što smo svi ušli iskreno u kompletnu priču. U svom kadru imamo Petrovića koji je, prema mom mišljenju, najbolji strulnjak u Bosni i Hercegovini. Godinu i pol dana Radnik nije promijenio trenera i ne znam koji se klub ovdje može pohvaliti time, svako je barem jednom mijenjao nešto. Velike zasluge pripadaju Petroviću stvarno, uložio je svoj napor i evidentno je da odskače od našeg mentaliteta."

Da li se možda nakon pobjede nad Slobodom javio Ivan Rakitić?

"Javio se odmah poslije utakmice, prati on sve. On je meni napisao 'Vamos Radnik', a ja njemu 'Vamos Barcelona'", našalio se Krstajić. 

Imate li želju da radite u Radniku i u budućnosti?  

"Da sam ozbiljan u ovome pokazuje i to da ne slavim više. Danas je Upravni odbor trajao tri sata, povukli smo neke poteze i jedan od njih je i produženje saradnje sa trenerom Petrovićem. Sada se pripremamo za finalnu utakmicu Kupa Republike Srpske i maksimalno smo fokusirani da i to osvojimo. Pripremamo se također za Evropu, zatim za prijelazni rok i moramo vidjeti šta i kako dalje. Želimo da evropske utakmice igramo na domaćem terenu i vidjet ćemo možemo li ispuniti neke uslove do 1. pretkola, ako ne, početkom sezone smo aplicirali da to bude stadion u Banja Luci. To dovoljno govori."

Koliko Radnik može u Evropi?

"Ne treba se opterećivati dometima. Suština je da smo iz skoro nemoguće misije napravili nešto o čemu region priča. To je za nas bio cilj i ujedno ogroman uspjeh. Neki nisu ni svjesni šta smo napravili. Sada smo na dobrom putu i ja želim da Radnik bude klub koji će biti lider u Republici Srpskoj i mislim da smo već i sada u tom dijelu svjetla tačka. Još nam treba vremena da budemo stabilni i da klubove kao što su Željezničar, Sarajevo, Zrinjski... ometemo u namjerama. Kako kažu, treba još pure da se jede." 

Sigurno da će težak zadatak biti i zadržati kadar?

"To nam je najveći problem. Obavit ćemo razgovore sa igračima, pokušat ćemo zadržati sve, mada će to biti izuzetno teško. Prvo smo se potrudili da zadržimo trenera Petrovića i s tim smo napravili iskorak. On je imao dosta ponuda, presudila je njegova ljudskost i želim istaći da je dosad imao odriješene ruke. Niko mu se nije ni sekunde miješao u posao i to je znak da smo ozbiljni. Ko je zvao Petrovića? Danas mi je rekao da je čekao poziv da ide prema glavnom gradu", priznao je Krstajić. 

Da li je istina da ćete biti u stručnom štabu reprezentacije Srbije? 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Muslin me kontaktirao i to je već završeno. Držao sam to u tajnosti dok nismo ostvarili ono što smo zacrtali, tako je da je definitivno da ću u narednom periodu biti i pomoćnik u reprezentaciji Srbije. Smatram da sam dovoljno ambiciozan da stignem sve. Organizovao sam sve", istakao je nekadašnji član Čelika, Partizana, Kikinde, Werdera i Schalkea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi