Izabran novi predsjednik i organi uprave FK Sarajevo

Alen Hujić na čelu kluba sa Koševa

Izabran novi predsjednik i organi uprave FK Sarajevo

M. Skaka

Na upravo okončanoj skupštini FK Sarajevo usvojena je predložena lista Upravnog odbora, Nadzornog odbora, te za predsjednika kluba izabran Alen Hujić, a za podpredsjednike Edis Kusturica i Nedim Čagalj.

Danas se glasalo i za ostale organe, pa je tako za predsjednika skupštine izabran Adnan Hadžimuratović, dok je novi podpredsjednik skupštine Miladin Vidaković, te je usvojen poslovnik o radu.

 

Podnesen je i finansijski izvještaj za 2012. godinu i navedeno je da je ukupan gubitak kluba smanjen za 1,5 miliona KM, ali je klub godinu ipak završio sa minusom. Tačnije, Fudbalski klub Sarajevo je zaključio 2012. godinu sa 179.426 KM minusa, ali u proračun nisu uračunati transferi Saida Husejinovića i Ivana Sesara.

 

Značajno pitanje za FK Sarajevo je učlanjenje novih članova u klub. Navedeno je da trenutno klub broji 3.500 članova, te da je plan da se do kraja tekuće godine taj broj popne na 5.000.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Vezano za prošlogodišnju akciju ulaganja u FK Sarajevo, a koja se pokazala kao neuspješna obzirom da je izostao interes javnosti, direktor Dino Selimović predložio je da se onima koji su platili za uloge, ponudi da im se vrati novac, a ako doborovoljno ponude svoj novac na raspolaganje klubu, postoji mogućnost da dobiju svoje mjesto u Skupštini. Odluka o ovom pitanju će se odluka donijeti na redovnoj Skupštini. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.