Jajalo: Prošlost je nebitna, gledam samo budućnost

Od petka postao bh. igrač

Jajalo: Prošlost je nebitna, gledam samo budućnost

E. Škorić

Mato Jajalo može igrati za Bosnu i Hercegovinu, a to je jučer potvrdila FIFA.

Jajalo je ranije igrao za Hrvatsku, no nogometaš Palerma odlučio se na promjenu sportskog državljanstva. Kako sada stvari stoje, on bi ubrzo mogao da obuče dres naše reprezentacije.

"Neopisivo sam sretan što sam napokon dobio odobrenje FIFA za nastup za BiH. Već nekoliko mjeseci traje procedura oko promjene sportskog državljanstva i sada je napokon sve gotovo. Čim se pojavila mogućnost da zaigram za bh. selekciju sve što sam pitao bilo je: 'Šta trebam uraditi?' aOstalo je išlo jako brzo i ovom prilikom se zahvaljujem ljudima iz N/FSBiH na angažmanu, uz želju i nadu da ću biti dio tima već na slijedećem okupljanju - naravno, ukoliko me selektor Baždarević pozove. Mnogo mu dugujem, jer je uradio jako puno da ubrza proceduru, a ja mu se želim odužiti dobrim nastupima za Palermo i još boljim nastupima u dresu BiH", rekao je Jajalo, dodavši:

"Uz to, već odranije se znam sa svim reprezentativcima, a u više navrata sam komunicirao i sa Edinom Džekom. Poznajem se i sa svim igračima iz BiH koji nastupaju u Seriji A i zaista se radujem što ću i ja biti dio tima. Vjerujem da imamo snage i kvaliteta da se nosimo sa svim selekcijama iz naše grupe za SP. Optimista sam, pogotovo jer smo već ranije pokazali snagu, tako da vjerujem kako ni put do Rusije nije daleko uprkos činjenici da u našoj grupi imamo Belgiju, Grčku, Kipar, koji nas je i koštao odlaska na EP. Uvjeren sam da nam se slične greške neće dešavati. Meni preostaje da se što bolje pripremim za ono što nam slijedi i da "natjeram" Baždarevića da me pozove, a vjerujem da mi se neće biti teško adaptirati na stil igre u bh. selekciji".

"I da, ne želim da me neko pogrešno shvati, ali zaista ne želim pričati o onome šta je bilo prije, već se okrenuti budućnosti. Samo me to interesuje. Od petka sam igrač BiH i to je jedino o čemu želim razgovarati i sada i u budućnosti. I na kraju, hvala još jednom svima na dobrodošlici u dres BiH, a ja ću se na terenu pokušati odužiti dajući sve od sebe!", poručuje rođeni Jajčanin, koji je nosio i dres Sarajeva između ostalog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi