Kapitulacija ili odluka za pozdraviti?

Bez gostujućih navijača do kraja polusezone

Kapitulacija ili odluka za pozdraviti?

Piše: A. Beganović
Zbog sve učerstalijih huliganskih nereda na bh. fudbalskim terenima Komitet za normalizaciju odlučio je da do kraja jesenjeg dijela sezone gostujućim navijačima bude zabranjeno prisustvo na utakmicama Premijer lige i Kupa BiH.
"O ovoj opciji razmišljali smo i ranije, ali smo se nadali da incidenti neće eskalirati. Međutim, nakon događaja od četvrtka na Grbavici, nije nam preostalo ništa drugo nego da donesemo odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige i Kupa BiH do kraja jesenjeg dijela sezone", za Avaz je istakao član Komiteta za normalizaciju Dino Begić.

"Izuzetaka neće biti, jer ako napravimo jedan onda ćemo i drugima morati izlaziti u susrete, a to u ovoj situaciji nije moguće", dodao je Begić.

Ova odluka znači i da će dva gradska derbija, Velež - Zrinjski, te Željezničar - Sarajevo, biti odigrana bez prisustva gostujućih navijača.

Odluka je takva kakva jeste, no postavlja se pitanje da li su organi FSBiH i država donošenjem iste kapitulirali pred huliganima.

Činjenica je da su neredi sve učestaliji na našim stadionima, no isto tako je i činjenica da FSBiH i država u ovom trenutku ili neće ili nemaju snage da se obračunaju sa malignim tkivom bh. fudbala - huliganima.

Kapitulacija pred huliganima ili odluka za pozdraviti?Trening promo:

Košarkaški klub Bosna

Sarajevo - Škola košarke

Učite košarku u dresu prvaka Evrope

Škola košarke GEN

Sarajevo - Škola košarke

Učite košarku uz Nenada Markovića, Emira Halimića i Godrana Firića

Premijer liga BiH