Ko će suditi utakmice u Premijer ligi BiH?

Šest sudija zaradilo suspenzije

Ko će suditi utakmice u Premijer ligi BiH?

Komitet za sudije i suđenje Nogometnog saveza BiH je prema neslužbenim informacijama donio odluku o suspenziji nekoliko premijerligaških arbitara. 

Zbog lošeg suđenja u ovom dijelu sezone najgore je prošao Ognjen Valjić, koji neće dijeliti pravdu do kraja polusezone, a zbog određenih propusta tokom utakmica kazne moraju odslužiti još Ilija Živković, Edin Jakupović, Tomislav Čuić, Zoran Soknić, Zoran Grbić.

Njihove kazne su nešto manje, odnosno na 'hlađenju' će biti minimalno po četiri utakmice. 

Također, vrijedi istaknuti da Valjić i Jakupović, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, više neće biti ni na FIFA međunarodnoj listi sudija. 

Koliko god nam se činilo da naša liga i suđenje posljednjih godina napreduje, čini se ipak da nismo još na pravom nivou. Očito je da su iz Komiteta za suđenje odlučili žestoko kažnjavati loše odluke arbitara, bez obzira kako se oni zvali, što svakako treba pozdraviti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti