Stoper Plavih pred duel sa Slavijom

Kosorić: Mi nosimo grb Želje, cilj je pobjeda

Defazivac Željezničara Aleksandar Kosorić se već u svojoj prvoj utakmici na stadionu Grbavica uspio upisati u strijelce, a njegov pogodak je Plavim donio izjednačenje protiv Širokog Brijega, odnosno bod.

Izabranicima Admira Adžem u 3. kolu BH Telecom Premijer lige slijedi gostovanje kod Slavije, ali ne u Istočnom Sarajevu nego u Foči.

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, što je naš primarni cilj. Mi nosimo grb Želje i cilj nam je da pobijedimo. Dati ćemo sve od sebe da dođemo do tri nova boda", rekao je Kosorić.

Stoper Željezničara pogodio je nakon kornera u 28. minuti utakmice protiv Širokog Brijega. Bio je to Kosoriću prvi gol u plavom dresu.

"Osjećaj je bio fenomenalan. Pogotovo pred domaćom publikom, gdje smo imali dobru podršku, ali šteta je što nismo uspjeli pobijediti i zabilježiti nova tri boda", istakao je fudbaler koji u ljetnom prelaznom roku pojačao klub iz Zvorničke 27.

Duel sa ekipom Slavije biti će poseban za Kosorića, obzirom da je Aleksandar šest godina nosio dres kluba iz Istočnog Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam profesionalac i mene trenutno interesuje samo Željezničar. Istina je da igram protiv kluba u kojem sam stekao neku afirmaciju. Želim im sve najbolje, poslije utakmice smo opet prijatelji ali nama trebaju bodovi", zaključio je defanzivac tima sa Grbavice te se za kraj osvrnuo na činjenicu da Željo u meču sa Slavijom neće imati podršku svojih vjernih navijača obzirom da će se utakmica odlukom Takmičarske komisije N/FSBiH odigrati bez prisustva publike:

"Sigurno je da je hendikep nedostatak naših navijača. Znate svi da imamo veliki broj navijača koji su u svakoj utakmici naš dvanaesti igrač, ali šta je, tu je".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.