Kvesić uništio snove Mostaraca: Široki prvi finalist

Kup Bosne i Hercegovine

Kvesić uništio snove Mostaraca: Široki prvi finalist

E. Škorić

Euforični Mostarci ostali su bez finala Kupa BiH. Razočarao ih je Mario Kvesić, koji je u 69. minuti pogodio za pobjedu Širokog Brijega, koji je s ukupnih 2:0 prošao u finale.

Na stadionu u Vrapčićima okupilo se preko 3.000 ljubitelja nogometa, a proteklih je dana u Mostaru vladala velika euforija. Velež je danas imao veliku podršku da pokuša nadoknaditi gol zaostatka protiv Širokog iz prvog susreta i tako se plasira u finale. Ipak, Rođeni nisu uspjeli u tome...

Prvih 45 minuta pripalo je igračima Širokog, dok su izabranici Mirze Varešanovića spavali. Zaprijetio je Hiroš gostima udarcem sa 17 metara, ali je lopta otišla preko gola. Dvije minute kasnije, Roskam je tukao nakon ubačaja sa strane, ali je jedan domaći igrač blokirao njegov udarac.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je Široki sve više gospodario terenom. Šilić je u 18. minuti onako iz trka pucao ppreko gola, a onda je Wagner šutirao pokraj Bandovićeve stative. U 23. minuti Wagner je mogao dovesti goste u vodstvo, ali Bandović je odbranio.

U 25. minuti je Ljubić šutirao malo pored desne stative Bandovića. Gosti su bili puno bolji tokom prvog dijela. Do kraja prvog dijela nije bilo pogodaka.

Velež se u nastavku probudio, ali ništa nisu pokazali. Široki je dokazao da je u ovom trenutku kvalitetnija momčad i zasluženo se plasirao u finale. Nije bilo većih uzbuđenja u nastavku sve do 69. minute, a onda je Široki došao do pogotka koji im je osigurao finale.

Ljubić je ubacio sa strane, Mario Kvesić, rezervista u redovima gostiju, ostao sam i glavom loptu pospremio iza leđa Bandovića. Zvonić je uzvratio, pogodio je stativu gola Širokog, ali do kraja utakmice više se rezultat nije mijenjao.



Velež - Široki Brijeg 0:1 (Kvesić 69)

Sastavi:

VELEŽ: Bandović, Kajtaz, Mahinić, Lakičević, Škaljić, Kodro, Zvonić,, Hiroš, Pehlić, Serdarević i Brković.

ŠIROKI: Bilobrk, Ljubić, Brekalo, Ješe, Bertoša, Marciano, Kozul, Ricardo, Wagner, Šilić, Roskam.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.