Ljupko Petrović zbog slike s Arkanom ne preuzima Sarajevo

Sarajevo bez trenera

Ljupko Petrović zbog slike s Arkanom ne preuzima Sarajevo

Nakon loših rezultata u proljetnom dijelu prvenstva FK Sarajevo se zahvalilo Robertu Jarniju na saradnji, a za novog šefa stručnog štaba Bordo tima ekspresno je imenovan Ljupko Petrović, trener koji je sa Crvenom zvezdom 1991. godine osvojio tadašnji Kup evropskih šmapiona.

Ipak, Petrović koji je u svojoj karijeri vodio više od 20 klubova sa Sarajevom nije potpisao ugovor, koji je trebao trajati godinu i pol dana.

"Imali smo namjeru da angažujemo trenera, koji je veliko fudbalsko ime, koji je u svojoj karijeri osvojio mnogo toga i koji bi bio pravo rješenje za naš klub", rekao je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica. 

Slika Ljupka Petrovića koja se sinoć pojavila na društvenim mrežama kako zajedno sa Željkom Ražnatovićem - Arkanom drži pušku.

"Moj dolazak nije bio materijalne prirode, a stigao sam pod istim okolnostima pod kojima je radio Robert Jarni. Želio sam da radim u pravom klubu, rođen sam ovdje u Bosni, ali u ovakvim okolnostima nisam spreman raditi", rekao je Ljupko Petrović, koji je nakon samo jednog treninga odlučio napustiti kormilo FK Sarajevo, a pravi razlozi još uvijek nisu poznati. 

"Pojavile su se neke stvari, ja to još potpuno ne razumijem", istakao je Petrović, te pokušao objasniti svimprisutnim na press-konferenciji totalno nejasnu situaciju kroz koju je  proša nekada ranije:

"1990. godine sam ja bio na prireama za Crvenom zvezdom na Igmanu u sezoni kada smo postali šampioni Evrope. Počele da eskaliraju stvari, dolazi do rata, ja sam odlučio baš iz tih razloga da ne idem u Tokiju, da ne postanem šampion svijeta. Otišao sam u Espanyol, nisam želio da to moja djeca osjete", kazao je Petrović između ostalog, onako "iizmeđu redova" objasnivši da se zbog slike koja se sa Arkanom, ne bi osjećao sigurno u gradu.

Iako je radio u Hrvatskoj, raditi u Bosni  je očito veći problem...

"Ja sam hrvatski kadar. Tu sam završio srednju školu, tu sam upisao fakultet, tu sam počeo da igram nogomet, a najviše sam naučio od Tomislava Ivića", objasnio je Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željeli smo najboljeg trenera, najboljeg, iskusnog stručnjaka za našu mladu ekipu, ali su se stvari zakomplikovale. Dženan Uščuplić će voditi ekipu, pokušati ćemo da nađemo rješenje za šefa stručnog štaba u što kraćem vremenskom periodu. Svjesni smo raznih podmetanja i boriti ćemo se koliko god možemo u nastojanju da stvorimo jako Sarajevo. Imamo dovoljno snage i razuma", istakao je  Abdulah  Ibraković, sportski direktor Sarajeva, te dodao da Petrović ne može raditi u takvim okolnostima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.