Majkić: Čelik je veliki klub, ali tek smo u pregovorima

Moguća akvizicija Zeničana

Majkić: Čelik je veliki klub, ali tek smo u pregovorima

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u zimskoj pauzi ostali su bez dvojice najboljih nogometaša, Saša Kajkut je otišao u Hong Kong, dok je kapiten Kenan Horić novi igrač Domžala.

Pored njih dvojice klub je napustio i uglavnom standardni igrač Duško Stajić, dok se vrše pregovori o raskidu ugovora s Markom Nestorovićem na koga trener Nizah Hukić više ne računa.

Zbog odlazaka igrača uprava kluba želi na Bilino polje dovesti jednog ili dva kvalitetna igrača. Kako saznaje SportSport.ba jedan od igrača s kojim se pregovara je i dojučerašnji veznjak Veleža Danijel Majkić.

Ovaj 26-godišnjak rođen u Banja Luci za naš portal je potvrdio kontakt s Zeničanima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imate tačne informacije, razgovarao sam ljudima iz Čelika i trenerom, te bi trebali opet razgovarati početkom naredne sedmice. Čelik je kao i moj dojučerašnji klub Velež jedan veliki klub, ali tek smo u početku pregovora i ne želim nigdje da žurim. Imam čiste papire, postoje neki kontakti za inostranstvo što je svakom igraču iz naše zemlje prioritet pa ćemo vidjeti u narednim danima kako će se situacija odvijati. Žao mi je što sam otišao iz Veleža, ali takav je život fudbalera i svoju sreću ću potražiti negdje drugo", kazao je za SportSport.ba Majkić.

Danijel Majkić 26-godišnji je igrač koji može pokrivati nekoliko pozicija u veznom redu, a najbolje se snalazi na poziciji defanzivnog veznjaka. U svojoj karijeri je nastupao za Shakhtar iz Kazahtana i rusku Baltiku, dok je ove sezone u dresu Veleža odigrao 15 utakmica potigavši jedan gol uz jednu asistenciju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.