Šef struke Zrinjskog za SportSport.ba

Marinović: Gajimo optimizam da možemo stići prednost Širaka

D. Kurbegović

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara u četvrtak pod Bijelim Brijegom u Mostaru igraju revanš susret prvog pretkola Evropske lige protiv armenskog Širaka.

Mostarci su u rezultatskom deficitu od dva gola iz prve utakmice, ali su uvjereni da se tako loša predstava kao u Armeniji ne može ponoviti. U prvom susretu protiv Širaka, Zrinjski je nakon dugog putovanja nesretno izgubio sa 2:0.

Šef stručnog štaba "Plemića" Vinko Marinović za SportSport.ba govorio je o utakmici protiv kluba iz Armenije, te nadolazećem prvenstvu u Premijer ligi BiH, gdje Zrinjski ima visoke ambicije.

"Sigurno je da smo prvu utakmicu izgubili našim vlastitim greškama. Imamo težak rezultat, međutim optimisti smo jer će nam se neki igrači vratiti. Gajimo optimizam da možemo stići prednost Širaka i plasirati se u drugo pretkolo. Mešanović i Zakarić su u konkurenciji za ekipu, a da li će početi utakmicu ili ući u nastavku utakmice, ovisi o njihovom fizičkom stanju. Vidjet ćemo u ovih dan-dva i odlučit šta je najbolje. Moramo krenuti ofanzivno od prve minute, imamo rezultatski zaostatak, tako da se moramo od početka utakmice opredijeliti prema igri naprijed", kaže Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski u narednoj sezoni Premijer lige BiH ima za cilj ponovo vrh tabele, a možda i nešto više.

"U svakom slučaju Zrinjski je svih ovih godina u samom vrhu, tako da nam je cilj i naredne sezone plasman u Evropska takmičenja. Tu je i takmičenje u Kupu, a doveli smo igrače u skladu s našim ambicijama. Nastojat ćemo  da se borimo za prva tri mjesta, a ako nam se otvori mogućnost, i za titulu. Ima još do prvenstva, ali sigurno je da su ambicije svakako visoke", kazao je za SportSport.ba Vinko Marinović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.