Mario Vrančić uskoro debituje za Zmajeve!

SportSport.ba saznaje

Mario Vrančić uskoro debituje za Zmajeve!

A. Beganović

Najbolji veznjak 2. Bundeslige u prošloj sezoni i jedan od najboljih igrača novog člana Bundeslige Paderbrona, Mario Vrančić, uskoro će debitovati za naš nacionalni tim", saznaje SportSport.ba.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro će biti jača za jedno provjereno ime. Radi se i Mariju Vrančiću, koji je prošle sezone s Paderbronom briljirao u popularnoj "cvajti" i ovaj igrač bez ikakve sumnje biće pojačanje za Zmajeve.

Iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine stupili su u kontakt s Vrančićem, koji je još ranije u razgovoru za naš portal istakao da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, a kako nam je potvrdio sekretar stručnog štaba reprezentacije, Elmir Pilav, u Ministarstvu civinilinih poslova pokrenuta je procedura za promjenu državljanstva.

"U kontaktu smo s Vrančićem, a u Ministarstvu civilnih poslova je  pokrenuta procedura za promjenu državljanstva. Sve ide svojim tokom, a nakon što dobije bh. držvljanstvo morat će prodnijeti i zahtjev za promjenu sportskog državljanstva. Problema po tom pitanju ne bi trebalo biti", za SportSport.ba je izjavio Pilav.

Na kraju dodajmo da bi sva papirologija koja je potrebna Vrančiću za debi u nacionalnom timu, prema našim informacijama, trebala biti završena do kraja godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti