Marko Jevtić završio karijeru, u Vitezu šokirani

Teška povreda nogometaša Viteza

Marko Jevtić završio karijeru, u Vitezu šokirani

S. Mlaćo

Jučerašnji duel 20. kola Premijer lige naše zemlje između Viteza i Čelika (0:0) obilježila je i teška povreda defanzivca Viteza Marka Jevtića, koji je odmah i prebačen u zeničku bolnicu te sinoć i operisan. 

Iako su iz Viteza se nadali dobrim vijestima, nažalost, to se nije desilo, te je za Jevtića karijera gotova. Doktori nisu uspjeli spasiti njego bubreg, a u NK Vitez šokirani su od samog primanja ove vijesti. 

"Nakon teške ozljede na jučerašnjoj utakmici protiv NK Čelika, Marko je prevezen u zeničku bolnicu gdje je jutros u 3 sata i operiran, ali liječnici uz sav napor, nažalost, nisu uspjeli spasiti njegov bubreg. Nakon operativnog zahvata, Marko se nalazi na odjelu intenzivne njege zeničke bolnice, ali jasno je kako je njegova nogometna karijera završena. U ovom trenutku ne možemo pronaći prave riječi, šokirani smo i ražalošćeni. Cijela momčad, stručni stožer i uprava je uz Marka i suosjećamo s njim i njegovom obitelji. Nadamo se Markovom skorom i što bržem oporavku", saopćeno je iz NK Vitez.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 34-godišnjak za Vitez je ove polusezone upisao 19 nastupa, a stigao je iz banjalučkog Borca. Nastupao je još za Radnik Bijeljinu, Rudar Prijedor, Žepče, te Slobodu Užice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi