Miloš Aćimović na okupljanju U-18 reprezentacije Srbije

Kapiten U-17 reprezentacije BiH i napadač Leotara

Miloš Aćimović na okupljanju U-18 reprezentacije Srbije

D. Kurbegović

Ovaj tekst ćemo početi sa saobraćajnom nesrećom koja se dogodila u martu 2013. godine, kada je dolazeći na okupljanje kadetske reprezentacije BiH, njen kapiten mladi Miloš Aćimović teško povrijeđen, dok je njegov otac Sredoje preminuo na mjestu nesreće.

Godinu i pol prošlo je od te strašne nesreće koja je potresla čitavu javnost u našoj zemlji, a predstavnici Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić i Jasmin Baković u septembru 2013. godine potpisali  su stipendijski ugovor sa Milošem Aćimovićem igračem Leotara i U-17 selekcije naše zemlje, čime su potvrdili da na mladog napadača Leotara najozbiljnije računaju, te da im je bitno da se što prije oporavi i vrati na nogometne terene.

Aćimović je u saobraćajnoj nesreći zadobio teži potres mozga, dvostruki prijelom desne nadlaktice, prijelom zgloba lijeve ruke i tri lumbalna pršljena. Ipak uz veliku volju i trud, 17-godinjak, koji će ostati upisan u historiju Leotara kao najmlađi igrač koji je debitovao za seniorski tim sa samo 15 godina, uspio se vratiti na teren.

Prije desetak dana Aćimović je dobio poziv od U-18 selekcije Srbije da dođe na okupljanje, a mladi fudbaler se odazvao selektoru Branislavu Nikoliću i 25. novembra se javio na okupljanje u Staroj Pazovi. Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je i koordinator Uprave i sportskog rada, te direktor stadiona Darko Dreč.

"Istina je da je prije dva mjeseca iz Nogometnog saveza Srbije stigao poziv na adresu našeg kluba u vezi našeg igrača Miloša Aćimovića, koji je bio pozvan da igra prijateljsku utakmicu protiv Holandije, međutim Miloš je tada odlučio da se ne odazove na poziv, ali prošle sedmice je ponovo došao dopis u kojem pozivaju Aćimovića na okupljanje U-18 selekcije u Staroj Pazovi, gdje bi se okupili potencijalni kandidati. Naš igrač se odazvao pozivu i to je sve što znamo. Također čudno nam je zašto su selektori kadetske i juniorske reprezentacije BiH, Sakib Malkočević i Toni Karačić izostavili Aćimovića sa svojih spiskova u posljednje vrijeme, kada je on ponajbolji igrač seniorske ekipe Leotara, koja je jesenji prvak u Prvoj ligi RS-a", kazao je za SportSport.ba Darko Dreč.

Zašto su selektori naših omladinskih selekcija zaobilazili Aćimovića u posljednje vrijeme ne znamo, ali činjenica je da nam komšije kradu igrače godinama, koje naš savez gurne u orbitu. Sjetimo se Mirka Marića bivšeg kapitena kadetske i juniorske selekcije BiH, koji sada igra za mladu reprezentaciju Hrvatske.

Miloš Aćimović je veliki i neosporni talenat, koji se nakon oporavka od saobraćajne nesreće u velikom stilu vratio na nogometne terene i kojeg Fudbalski savez BiH nije zaboravio u trenucima kada bi mnogi to uradili, no izgleda da Miloš ima kratko pamćenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.