Mladost pokvarila rođendan očajnom Sarajevu

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Mladost pokvarila rođendan očajnom Sarajevu

Fudbaleri Mladosti nanijeli su peti ovosezonski poraz aktuelnom bh. prvaku Sarajevu. Meč odigran na stadionu u Doboju kod Kaknja okončan je rezultatom 2:1 u korist domaće momčadi.

Na prvo ozbiljnije uzbuđenje čekalo se do 19. minute. Rizvanović je iz lijepe akcije uputio centaršut, ali pokušaj domaćih završava u rukama Plakala. Sarajevo je uzvratilo samo minutu kasnije, međutim očajan pokušaj Radovca nije predstavljao prijetnju po gol Mladosti. 

Mladost je u nastavku uspjela uspostaviti terensku inicijativu, a najbolju šansu pred golom gostiju iskoristio je Dilaver u 22. minuti i na sjajan način donio svom timu minimalno vodstvo. 

U nastavku susreta izabranici Miodraga Ješića svim silama su željeli doći do izjednačenja. Velkoski je u 32. minuti sa velike udaljenosti šutirao prilično loše, da bi potom dvije minute prije kraja poluvremena Barbarić nakon kornera glavom pogodio za izjednačenje. 

Samo minutu nakon izjednačenja Mladost je bila u situaciji da vrati prednost. Veliku opasnost za Sarajevo napravio je Ramović, ali ovaj put prečka je bila saveznik gostiju i rezultat je ostao nepromijenjen do kraja poluvremena. 

Drugi dio utakmice ponudio je bolju igru Mladosti. Već na početku udarac Dilavera odbranio je Plakalo, nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Kovač. Isti igrač je u 66. minuti odlično reagovao nakon centaršuta Ramovića, koji je po desnoj strani prošao indisponiranog Kadušića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šanse Sarajeva u nastavku nisu bile dovoljno opasne po gol Hadžića, sve do 86. minute kada je udarac Bekića izblokirao jedan od obrambenih igrača Mladosti. Minutu kasnije kolosalnu šansu propustio je Barbarić i mreže su mirovale do kraja utakmice. 

Novom treneru Miodragu Ješiću bit će teško vratiti Sarajevo na trijumfalni put, posebno u okolnostima velikog pritiska koji će ga sigurno pratiti na klupi tima sa Koševa. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.