Šef stručnog štaba Veleža za SportSport.ba

Muharemović: Cilj nam je da budemo bolji nego prošle sezone

D. Kurbegović

Fudbaleri Veleža iz Mostara jutros su otputovali na pripreme na Zlatibor, gdje će odigrati nekoliko utakmica i što bolje se pripremiti za početak prvenstva.

Šef stručnog štaba Dželaludin Muharemović ekipu je preuzeo u finišu prošle sezone i vjeruje da će u narednom prvenstvu Velež igrati značajnu ulogu, te da igrački neće biti ništa slabiji bez obzira na odlazak mnogih igrača u ovom prelaznom roku.

"Prvi dio priprema smo uspješno odradili, imali smo jednu kvalitetnu provjeru protiv Širokog Brijega da vidimo na kojem smo nivou, sada idemo na Zlatibor, gdje nas očekuju dobri uvjeti za nastavak priprema i odlični protivnici. Mislim da ćemo se dobro spremiti za narednu sezonu koja će sigurno biti dosta neizvjesna", kaže legenda sarajevskog Željezničara.

Kada je u pitanju igrački kadar, lista pojačanja nije još zaključena.

"Mislim da smo već dosta uradili, ali očekujemo još tri kvalitetna pojačanja u svakoj liniji, tako da ćemo imati široki roster igrača. Cilj kluba u narednoj sezoni da budemo bolji nego u prošloj. Nećemo biti slabiji u odnosu na prošlu sezonu, igrači koji trebaju da dođu sigurno nisu slabiji od onih što su nas napustili. Mislim da ćemo imati vrlo dobru i kvalitetnu ekipu, koja treba da se igra i da pokaže da ti igrači zaslužuju da igraju u Veležu", nada se Muharemović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Strategu Veleža nije bitno s kim će igrati na početku prvenstva.

"Ždrijeb kakav god da bude, takav je. Sa svakom ekipom moramo igrati kući i na strani, jedino mali problema može biti to što će prva polusezona biti duža nego inače, ali igralo se već prije tako pa ni to nije nepoznanica moramo se na to spremiti. Sezona će biti jako neizvjesna. Naravno, postoje ekipe koje će se boriti za vrh, te ekipe koje će se boriti za opstanak i vidjet ćemo šta će na kraju biti", kazao je za SportSport.ba Dželaludin Muharemović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti