"Mujkanović mi je rekao da tužim klub i da ništa neću dobiti"

Miljan Govedarica za SportSport.ba

"Mujkanović mi je rekao da tužim klub i da ništa neću dobiti"

E. Škorić

FK Sloboda smatra da joj pojedini bivši članovi Upravnog odbora, treneri i igrači odmažu u procesu dobivanja licence za narednu sezonu, a među 'prozvanima' na zvaničnoj stranici je i Miljan Govedarica, bivši prvotimac tima s Tušnja.

Bivši igrač Slobode, kako se navodi na zvaničnoj stranici tuzlanskog kluba, traži 12.400,00 KM plus neizmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa na platu. 

U Slobodi tvrde da je igrač samovoljno napustio klub prije isteka ugovora, te da je preko advokata 6. januara tekuće godine uputio dopis u kojem traži isplatu neizmirenih obaveza i predlaže sporazumni raskid ugovora koji će definirati iznos i rokove plaćanja.

"Predsjednik Senad Mujkanović mi je rekao da tužim klub i da neću dobiti niti novac, a ni papire. Nisam imao drugog izbora osim da tužim klub i ovo ništa nije čudno. Niko nije neprijatelj Slobode, samo tražimo ono što smo zaradili", rekao je Govedarica za SportSport.ba, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dodao bih također da sam se pojavio na prozivci 10. januara i da nisam samovoljno napustio klub nego da me je Vlado Jagodić oslobodio treninga dok se ne dogovorimo oko raskida. Previše okreću priče i pričaju kako su svi protiv njih, a sami su sebi najveći neprijatelji. Neka Sud odluči ko je u pravu, a ko ne".

I njemu, kao i drugim bivšim igračima Slobode, ostaje nada da će biti isplaćeno ono što je zarađeno, ali očigledno da u ovoj državi neke stvari idu okolnim putevima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti