Trener Željezničara

Mulalić: Bh. fudbal nije samo sport, neke stvari su smiješne

Fudbaleri Željezničara će u 29. kolu Premijer ligu BiH na svom terenu dočekati Rudar iz Prijedora.

Tim sa Grbavice se serijom od dvije utakmice bez pobjede doveo u vrlo lošu situaciju kada je riječ o plasmanu u Evropu, ali trener Željezničara Edis Mulalić ističe da se ekipa neće predati do kraja.

"U srijedu smo vidjeli šta se dešavalo i normalno da nam je žao stvari koje su se izdešavale. Okrećemo se sljedećoj utakmici. Imamo kartoniranog Bogičevića i igrače koji su dobili suspenziju, ali mislim da ćemo napraviti ozbiljnu ekipu i dok god postoji šansa, borit ćemo se da izvučemo maksimum. Još uvijek vjerujemo u Evropu i više nemamo šta izgubiti", rekao je Mulalić, koji je potom dodao:

"Sastajemo se protiv Rudara nakon sedam mjeseci. Tada smo posljednji put poraženi u ligi prije Zenice i moram napomenuti da jedan poraz u sedam mjeseci nije ništa. Rudar nam je dužnik i sigurno je da će oni doći u defanzivnoj formaciji. Pobjeda je naš imperativ i samo nas ona interesuje. Nadam se da će moji igrači mirne glave i savjesti pobijediti ove dvije preostale utakmice, a šteta je što ne zavisimo više sami o sebi".

Trener Željezničara se osvrnuo i na dešavanja iz Zenice.

"Niko ne može biti spokojan kad se dese takve stvari kao u Zenici. Ne opravdavamo neke stvari koje smo radili, ali mislim da su momci svjesni situacije u kojoj se nalaze. Interesuje nas samo sutrašnja utakmica protiv Rudara, a bit će poslije vremena za analizu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mulalić smatra da neke stvari u bh. fudbalu nisu čiste i da možda, na neki način, plaća cijenu pobjede u derbiju.

"Svi mi znamo da u bh. fudbalu nije sve sport. Pratim sve što se dešava kao i press konferencije ostalih klubova nakon utakmica i mislim da sam jedini trener koji je nakon svake utakmice pohvalio suđenje, kakvo god ono bilo. Krivo mi je što sam isključen protiv Zrinjskog i nisam vodio ekipu u Zenici. Što se tiče mene, bojim se da se neke stvari tu vuku još od derbija, ali nebitno, ne bih da komentarišem. Moramo ostati sportisti do kraja, dati što možemo dati. Neke stvari su smiješne, a ja ne mogu o tome pričati", zaključio je Edis Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi