Musa: Sretan sam što sam dobio priliku da vodim Vitez

Predstavljen nasljednik Borisa Pavića

Musa: Sretan sam što sam dobio priliku da vodim Vitez

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza nakon 11. kola u Premijer ligi zauzimaju devetu poziciju s 12 osvojenih bodova.

Nakon remija u 10. kolu protiv Olimpica na domaćem terenu, klub je napustio Boris Pavić, kojem se nije svidjela reakcija određenih ljudi iz rukovodstva kluba, koji su kritikovali njega i igrače, misleći da klub zaslužuje mnogo bolju poziciju na tabeli.

Nakon razlaza s Borisom Pavićem, ekipu je u posljednjem kolu protiv Krupe vodio pomoćni trener Ilija Bonić, s kojim je Vitez poražen 2:1 od Krupe. Čelnici kluba nisu mnogo čekali, tako su već danas imenovali i novog trenera, koji će voditi klub do kraja sezone.

Riječ je o provjerenom treneru iz naše zemlje Slavenu Musi, bivšem strategu Zrinjskog i Širokog Brijega. Na današnjoj press konferenciju, ovaj strateg iz Mostara bio je zadovoljan novim angažmanom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sretan sam i zadovoljan što su mi čelnici kluba ukazali povjerenje u ovom bitnom trenutku za NK Vitez. Sa stanjem u ekipi sam upoznat, ima tu dosta iskusnih igrača i mladih igrača s kojima sam se susretao kao trener protivničkih ekipa. Danas smo odradili jedan trening, a u narednom razdoblju dogovorena je i pripremna utakmica s Olimpicom. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno s puno entuzijazma, energije i žrtve ostvariti primarne zadane ciljeve koji su postavljeni pred nas." kazao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi