Musemić preporodio Sarajevo: Široki bez šanse na Koševu

Bordo timu nova tri boda

Musemić preporodio Sarajevo: Široki bez šanse na Koševu

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Široki s 2:0 u derbi susretu 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fantastično je domaći tim ušao u meč. Već u 4. minuti došli su do vodstva, a prekrasan pogodak iz slobodnjaka postigao je Krste Velkoski za prednost od 1:0.

Radovali su se domaći ponovo i četiri minute kasnije. Mersudin Ahmetović je zatresao mrežu Širokog, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Široki se potom malo oslobodio pritiska, a u 16. minuti stvaraju i prvu šansu. Luka Menalo je dobro prošao po lijevoj strani, ubacio je za Čabraju, čiji šut sa 10 metara odlazi preko gola domaćeg tima.

Od tog trenutka gledali smo utakmicu za zaborav. Široki je kontrolisao igru većim dijelom prvog dijela, ali tim Gorana Sablića nije uspijevao da nađe put do gola Bojana Pavlovića.

S druge strane ekipa Husrefa Musemića je tražila šansu iz kontre, ali je nisu dočekali, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Uvodne minute nastavka pripale su domaćem timu. Bilobrk je imao pune ruke posla nakon pokušaja Ahmetovića i Hebibovića, ali je golman gostiju sjajno branio.

Zatim je Rahmanović imao dva velika promašaja. Prvo je pored gola zapucao loptu sa 7-8 metara, a potom je probacio kompletan gol sa dva metra.

Potom je ponovo uslijedilo poprilično dosadnih 15-ak minuta meča u kojima se ništa nije dešavalo, da bi zatim u 74. minuti pobjednik ovog duela bio i odlučen. Grešku odbrane gostiju s Pecare koristi Ahmetović koji pogađa protivničku mrežu za prednost od 2:0.

Lelić je u 81. minuti mogao u prvom kontaktu s loptom doći do gola. Zaobišao je Bilobrka, ali je šutirao samo u vanjski dio mreže.

Do kraja promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 2:0 za Sarajevo, koje tako dolazi do druge uzastopne pobjede pod vodstvom Husrefa Musemića.

Premijer liga, 8. kolo:

Sarajevo - Široki 2:0 (Velkoski 4', Ahmetović 74')

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Novaković, Sarić, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Hebibović, Mihojević, Bekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, D.Ćorić, Baša, Čabraja, Menalo, J.Ćorić, Begonja, Bralić, Marković.





Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi