"Nek' štrajkuju, treniraju zbog sebe, ne zbog nas"

Predsjednik UO FK Borac Ljubomir Ćubić:

"Nek' štrajkuju, treniraju zbog sebe, ne zbog nas"

E. Škorić

Prijetnje nogometaša Borca da će stupiti u štrajk nisu bile mrtvo slovo na papiru. Oni su to i učinili, zbog čega su u klubu razočarani.

Naime, zbog neizmirenih obaveza Borčevi nogometaši stupili su u štrajk i odbili su da treniraju dok ne prime barem jednu plaću od nekoliko, koliko im se navodno duguje. 

 

UO Borca podnio je u ponedjeljak ostavku, ali je obećao da će ove sedmice riješiti dio dugovanja, no bez obzira na to igrači su održali riječ. 

 

"Stav igrača je da ne treniraju dok im ne bude uplaćena jedna plata. Mogu da kažem da ih razumijem, ali sa druge strane mi je žao što se nećemo dobro spremiti za naredne mečeve u kojima možemo da napravimo iskorak, s obzirom na kvalitet i raspored", prenose Nezavisne izjavu trenera Slobodana Starčevića.

 

"Treniraju za sebe, a ne za nas. Što se nas tiče, neka štrajkuju i ne moraju niti da igraju utakmice. Neka im pomogne onaj ko ih na to nagovara", izjavio je predsjednik UO u ostavci Ljubomir Ćubić i dodao:

 

"Razočarali su nas. Treba da budu svjesni da je do novca teško doći. Gdje je sada država i grad Banjaluka, ne možemo sve sami da rješavamo. Ovim potezom napravili su kontraefekat. Bio sam veoma raspoložen da problem što prije riješimo, ali sada se nećemo mnogo truditi."

 

"Prvo plate moraju da dobiju moji radnici pa tek onda fudbaleri. Neki red mora da se zna i poštuje. Stvarno mi nije jasno zašto su se odlučili na ovakav potez. Do sada smo im redovno uplaćivali plate i premije, a oni su ove sezone igrali smo jednu evropsku utakmicu i to s najlošijim protivnikom i nisu mogli da ga eliminišu", tvrdi Ćubić.

 

U Borcu se nadaju da će se stvari brzo posložiti, a direktor Radmilo Šipovac kazao je da klub putuje u Trebinje da igra s Leotarom, makar putovao drugi tim. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.