Sutra na programu susret drugog kola u grupi F

Nigerijci pred BiH: Bit će nas mnogo, ali ne očekujemo puno

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Arena Pantanal odigrati susret drugog kola u okviru Svjetskog prvenstva u grupi F, protiv selekcije Nigerije. 

Nigerijci su oprezni u predviđanjima rezultata protiv našeg tima. Vjeruju da će biti teška utakmica i da je favorit naša reprezentacija, ali da Nigerija svakako ima svoje šanse. 

"Očekujem tešku utakmicu i mislim da će obje ekipe ući čvrsto u duel. Mislim da će biti i dosta golova," kaže jedan navijač Nigerije.

Njegov sunarodnjak smatra kako je remi najviše što Nigerija može napraviti u duelu sa Zmajevima. 

"Nadam se da će biti neriješeno, ne vidim kako bi mogli pobijediti. Nadam se da hoćemo, ali mislim da će Bosna pobijediti," kaže navijač Nigerije koji ima i prijatelja Bosanca: 

"Imam i prijatelja iz Bosne i Hercegovine, njegovo ime je Sadat. Znam da država ima četiri miliona stanovnika i naravno znam Edina Džeku," kaže navijač Nigerije.

Na stadionu Arena Pantanal Nigerijci očekuju veliku podršku, a njihov navijači sa kojima smo pričali istog su mišljenja. 

"Očekujemo dosta navijača. Mnogo nas je bilo u Curitibi protiv Irana, a danas dolazi još mnogo Nigerijaca," a isto nam je potvrdio i drugi navijač Nigerije: 

"Vjerujte bit će nas mnogo. Bit će to odlična utakmica, ali ne vjerujem da ćemo pobijediti. Bosna i Hercegovina će pobijediti," smatra Nigerijac.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za razliku od Argentinaca, Nigerijci bolje poznaju reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

"Naravno, znam mnogo fudbalera iz Bosne i Hercegovine, tu je prije svega Džeko iz Manchester Cityja, a potom i Vedad Ibišević koji igra u Bundesligi. Utakmica protiv Argentine bila je malo iznenađenje za Nigerijce, jer su očekivali da Argentinci lakše pobijede," kaže navijač Nigerije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti