Nije nasjeo na prevaru: Sjajna odluka Ognjena Valjića

Pokazao crveni karton

Nije nasjeo na prevaru: Sjajna odluka Ognjena Valjića

Najbolji bh. sudac Ognjen Valjić danas je prvi put u svojoj karijeri sudio jednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Valjić je dijelio pravdu u susretu Andore i Farskih Otoka, koja je završena rezultatom 0:0, a posebno se istakao u  74. minuti.

Reprezentativac Farskih Otoka Edmundsson je pokušao odglumiti kontakt i simulirao prekršaj, ali se Valjić nije dao zavarati. Uprkos tome što je Edmundsson već imao javnu opomenu, Valjić mu je hrabro pokazao drugi žuti karton i to sasvim opravdano.

Usporeni snimak je potvrdio da zaista nije bilo kontakta između napadača Farskih Otoka i fudbalera Andore i da je Valjić donio pravu procjenu, uprkos tome što su se gosti žalili.

Ognjen Valjić je na ovoj utakmici bio raspoložen za dijeljenje kartona (osam žutih, jedan crveni), a sigurno će mu vrhunski donesena odluka iz 74. minute na ovoj internacionalnoj utakmici biti veliki plus za nastavak karijere.

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi