Nizah Hukić zvanično novi trener Čelika

Zeničani na kraju polusezone

Nizah Hukić zvanično novi trener Čelika

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su nakon 18 godina pobijedili ekipu Veleža u Mostaru i na taj način prekinuli ovu negativnu tradiciju. Zeničani su polusezonu završili na osmom mjestu, uz sjajne igre u samom finišu polusezone.

Tvorac posljednjih uspjeha ekipe s Bilinog polja je Nizah Hukić, koji je naslijedio ekipu nakon odlaska Vlade Jagodića.

Ekipa je proigrala kako je Hukić sjeo na klupu Čelika, te je u pet odigranih utakmica ostvarila tri pobjede (Leotar, Mladost i Velež) i dva neriješena rezultata (Borac i Olimpic). 

Uspješni stručnjak iz Zenice nakon današnjeg ručka koji je organizovan za igrače, te stručni štab i rukovodstvo kluba zvanično je i promovisan u šefa stručnog štaba Čelika do kraja sezone. Hukić će dobiti i pomoćnika, koji će pored njega i trenera golmana Nijaza Hrustanovića voditi ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju igrački kadar, ugovori su istekli Adiju Adiloviću i Dušku Stajiću, a najvjerovatnije da će novi ugovor biti ponuđen 30-godišnjem golmanu, koji je ove polusezone bio jedan od najistaknutijih pojedinaca Čelika, s druge strane Stajiću vjerovatno neće biti ponuđen novi ugovor jer u godinu dana koliko nosi crno-crveni dres nije pokazao da je pojačanje za klub.

Pored Stajića, klub će vjerovatno raskinuti ugovor s Markom Nestorovićem, koji također nije ništa pokazao na Bilinom polju, dok je moguć i odlazak golmana Adisa Nurkovića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti