Obavljena prva runda razgovora između Sarajeva i Misimovića

Bivši reprezentativac stiže na Koševo?

Obavljena prva runda razgovora između Sarajeva i Misimovića

E. Škorić

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Zvjezdan Misimović mogao bi pojačati FK Sarajevo.

Direktor bordo tima Dino Selimović i sportski direktor Abdulah Ibraković posjetili su Misimovića u Minhenu, te su u dva dana obavili prvu rundu razgovora sa bivšim igračem Wolfsburga.

Misimoviću je istekao ugovor s kineskim Guizhou Renheom i on je u potrazi za novim klubom. 

Sarajevo želi da stvori respektabilnu ekipu koja bi ‘napala’ Evropu, a jedan do glavnih ciljeva je da se dovede provjeren igrač, koji ima ime i koji će doprinijeti povećanju broja gledatelja na stadionu Koševo.

"S Misimovićem smo otvoreno razgovarali. Upoznali smo ga s planovima FK Sarajevo. Kao igrač i osoba bio bi nam od velike koristi u ostvarivanju naših ciljeva. Vidjet ćemo, uspostavili smo kontakte, razgovorali o svemu i ništa nije isključeno", rekao je Ibraković za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Misimović ima i dvije ponude od njemačkih bundesligaša, ali je oduševljen projektom Sarajeva i nije zatvorio mogućnost prelaska u redove bordo kluba.

Ukoliko u dogledno vrijeme potpiše ugovor sa Sarajevom ili nekim od njemačkih klubova, Misimović bi možda trebao dobiti pozitv budućeg bh. selektora jer je evidentno da nam nedostaju njegovi lucidni potezi kojima je znao odlučiti utakmice. Svakako bi njegov eventualni dolazak u Sarajevo doprinio poboljšanju i same BHT Premijer lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti