Oprostio se Mladen Jurčević

Zbog čestih povreda

Oprostio se Mladen Jurčević

Iskusni 32-godišnji Mladen Jurčević po završetku sezone odlučio je reći zbogom aktivnom igranju fudbala. Kraj karijere ubrzale su česte povrede koljena, pa je ovaj dojučerašnji fudbaler Viteza morao birati između fudbala i zdravlja.

Jurčević  je u svojoj dugogodišnjoj karijeri nastupao za nekoliko klubova. Iz matičnog NK Vitez prešao je u zenički Čelik gdje je odlično igrao tri sezone. Nakon Čelika uslijedio je prelazak u Hrvatsku, tačnije u Šibenik, odakle se vraća u Vitez, pa odlazi u Široki Brijeg. Iz Širokog Brijega se prije dvije godine vratio u Vitez nakon što je isti izborio nastup u Premijer ligi.

"Iako imam 32 godine osjećam se kao momak i pun sam snage, te sam siguran da sam opet mogao biti jedan od glavnih igrača u klubu, međutim koljeno je reklo stop. Lijevo koljeno mi je oštećeno, hrskavica također, križni ligamenti nategnuti, oštećena zglobna kapsula koljena i jednostavno sam bio primoran završiti sa aktivnim igranjem nogometa" izjavio je Mladen Jurčević.

"Ponudio sam se klubu na raspolaganje, želio bi da nastavimo suradnju. Možda kao pomoćni trener ili nešto drugo. Moji planovi su isključivo vezani za NK Vitez, jer ovo je moj grad, moj klub i bilo bi mi izuzetno drago raditi uz prvu momčad. Bio sam kapiten najdražeg kluba i uvijek davao 120% svojih mogućnosti. Zahvalio bih se ljudima u i oko kluba od kojih sam uvijek imao podršku, a nadam se da ih nisam razočarao. Suradnja je bila uvijek na visokom nivou i nadam se da će tako ostati" dodao je Jurčević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oproštajnu utakmicu od dresa Viteza Jurčević će najvjerovatnije odigrati početkom priprema za narednu sezonu, a želja mu je da ta utakmcia bude protiv Čelika koji mu je bio odskočna daska u karijeri.

Jurčević je odigrao više od 20 utakmica za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a sa velikim uspjehom nastupao i za juniorsku reprezentaciju naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.