Osim: Ne razmišljam o derbiju,  slijede Slavija i Olimpic

U kombinacijama za sutra Hodžić i Smajić

Osim: Ne razmišljam o derbiju, slijede Slavija i Olimpic

A. Beganović, foto: A. Balić

Željezničar će sutra na Grbavici braniti 3:1 prednost nad Slavijom u uzvratnom susretu osmine finala Kupa BiH.

"Teoretski, utakmica sa Slavijom nam je najlakša od ovih koje su pred nama (Olimpic, Sarajevo). Međutim, može biti i najteža, pogotovo jer na Grbavici u posljednje vrijeme znamo labavo ući u utakmicu. Nećemo mnogo eksperimentisati što se tiče sastava, bez obzira na našu prednost od 3:1 iz prve utakmice", kazao je Amar Osim i dodao:

 

"U kombinacijama će biti i Sulejman Smajić, no vidjet ćemo da li će dobiti minutažu. Također će navjerovatnije igrati Svraka i Kerla, koji su također povrijeđeni, no moram vidjeti na čemu sam što se tiče njih dvojice, a to je bolje uraditi u ovom kup-susretu u kojem imamo prednost, nego u duelu sa Olimpicom. Što se tiče desnog boka, još uvijek ne znam ko će zamijeniti kartoniranog Čolića, no imam nekih varijanti pa ćemo sve vidjeti nakon današnjeg treninga. Ne vjerujem da će Slavija krenuti otvoreno, bez obzira što ima manjak od 3:1. Mislim da oni jednostavno nisu takva ekipa. Njihova najveća snaga leži u njihovoj disciplini. Sigurno će oni pokušati uraditi nešto više, odnosno dostići našu prednost, ali isto tako sam uvjeren da im je jako bitno napraviti pozitivan rezultat na Grbavici, pa i da ne prođu, jer to će im dati dodatni moral pred nastavak prvenstva".

 

Osim se osvrnuo i na formu svojih igrača.

 

"Ako ćemo gledati posljednju utakmicu sa Gradinom, onda mogu reći da nismo dostigli neku željenu formu. Međutim, bodove osvajamo i možda je to u ovom trenutku najvažnije", osvrnuvši se i na derbi sa Sarajevom, koji je za dva kola.

 

"Pravo da vam kažem, o derbiju mnogo ne razmišljam jer pred nama su dvije jako važne utakmice sa Slavijom i Olimpicom. Već kada me pitate, mogu vam reći da će onaj ko pobijedi u derbiju biti bliže jesenjem naslovu, no pitanje je da li će uopšte biti pobjednika", zaključio je Osim priču o derbiju.



Hodžić ima ono nešto

Juniorski bh. reprezentativac i igrač Liverpoola, koji je na pozajmici u Željezničaru, već nekih mjesec dana trenira s prvom ekipom, a sutra će, prema Osimovim riječima, biti među 18.

 

"Već nekih mjesec dana Hodžić trenira s nama i vidi se da ima ono nešto. Ojačao je, fizički je dobro spreman i mi ozbiljno računamo na njega. On je na pozajmici u našem klubu do kraja sezone. I bez obzira što nije igrač Željezničara, zašto ga ne bismo koristili? A, ko zna, možda i nakon isteka ove pozajmice ostane u Željezničaru. Istina, sve to zavisi od njegovog kluba, međutim smatram da bi i Hodžiću bilo najbolje ostati u sredini koju dobro poznaje, gdje se priča naš jezik itd..., ukoliko ga Liverpool bude pozajmljivao i iduću godinu".

 

Srđan Stanić također vjeruje u novi trijumf Željezničara i ovjeru plasmana u četvrtfinale Kupa.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

"Nadam se da sutra nećemo imati mnogo problema, odnosno da se nećemo mnogo umoriti, te da ćemo što spremnije dočekati susrete koji nam slijede. Očekujem da što prije postignemo pogodak, te da na taj način što lakše utakmicu privedemo kraju. U fudbalu svi imaju šanse, pa tako i Slavija u duelu protiv nas. Međutim, ozbiljna smo i iskusna ekipa i uvjeren sam da nećemo dopustiti neko iznenađenje", istakao je Stanić.

Na kraju dodajmo da godišnje karte važe i za Kup susret sa Slavijom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.