Osim: Ni gol na Pecari nam ne garantuje trofej

Menadžer Željezničara oprezan

Osim: Ni gol na Pecari nam ne garantuje trofej

A. Beganović

Večeras će na Pecasri revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine odigrati domaći Široki Brijeg i Željezničar.

Plavi s Grbavice iz prvog susreta imaju minimalnu prednost od 1:0, a menadžer Žlezničara Amar Osim smatra da im ista ništa ne garantuje.

"Kolika je prednost od 1:0 vidjet ćemo večeras nakon susreta. Rezultat jeste dobar, ali Široki je jako dobra momčad, tako da prednost od 1:0 ništa ne garantuje", za SportSport.ba je izjavio menadžer Željezničara Amar Osim.

Ukoliko Plavi postignu pogodak biće na korak do trofeja.

"Ne bih se složio. Opet ponavljam, Široki je uz nas najkvalitetnija momčad u državi, tako da nam ni jedan pogodak na Pecari ništa ne garantuje. Možda da igramo protiv bilo koje druge momčadi pogodak bi značio i trofej, no kako igramo protiv Širokog, onda to ne želim reći", istakao je Osim.

Menadžer Željezničara u večerašnjem duelu neće moći računati na Nyemu, koji je suspendovan zbog žutih kartona.

"Nyema je cijelu sezonu standardan, tako da će nam nedostajati, no siguran sam da će svi igrači dati svoj maksimum. U konkurenciji je i Bešlija, a još uvijek se nisam odlučio za sastav koji će istrčati na Pecari", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.