"Ovdje sam se rodio, tu sam odrastao, želim ostati"

Dejan Bandović pred revanš susret finala Kupa BiH

"Ovdje sam se rodio, tu sam odrastao, želim ostati"

Završena je još jedna sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine, a FK Sarajevo na kraju je završio kao trećeplasirani tim u najelitnijem rangu takmičenja u našoj zemlji. 

Bordo tim je i ove sezone ciljao na trofej prvaka Bosne i Hercegovine, ali do zacrtanog cilja nije uspio doći. Ipak ekipa iz Titove 38/b sezonu će po svemu sudeći spasiti osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine. Jedan od najzaslužnijih za taj rezultat je i čuvar mreže Sarajeva Dejan Bandović. 

"Mi uvijek mislimo da može bolje, kako u Upravi kluba, tako i sami igrači, jer Sarajevo već dugo vremena nije osvojilo šampionsku titulu. Nismo ni ove godine, mada smo se borili dok god smo imali šansi. Igrali smo po sistemu toplo-hladno, nismo mogli da uhvatimo kontinuitet igara. Nadam se da ćemo ovu sezonu uspješno okončati. Revanš susret sa Čelikom moramo odigrati što kvalitetnije i ovjeriti tu pobjedu koju smo ostvarili u Zenici," rekao je Bandović, a potom se osvrnuo i na same uslove u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

"Suđenje se drastično popravilo u odnosu na prethodne godine. Sve su to kvalitetni i mladi suci, među kojima ima i onih iskusnijih. Liga je kvalitetna, a dovoljan pokazatelj je to što su se četiri ekipe do samog kraja borile za titulu. Mislim da se moraju popraviti tereni i igrači moraju imati bolje uslove da bi pokazali kvalitet," rekao je Bandović. 

Kroz FK Sarajevo u posljednjih nekoliko godina prošlo je mnogo igrača i čini se da je ekipi sa Koševa u ovom trenutku najpotrebniji kontinuitet. Bandović vjeruje da će bordo tim naredne sezone biti glavni kandidat za titulu ukoliko se zadrži postojeći igrački kadar. 

"Sami znamo da igrački kadar koji je dugo zajedno bolje funkcionira. Mi od 15 utakmica koje smo igrali nismo zabilježili poraz. Popravili smo igru sa Dženanom Uščuplićem. On nas je opustio u najvažnijim utakmicama, poput one u Mostaru. Dobili smo slobodu i to je najbitnije. Neki igrači koji nisu pokazali zašto nose dres Sarajeva su se dokazali u posljednjim utakmicama. Ako ostane ova ekipa u nastavku sezone sigurno ćemo biti najveći favoriti za titulu," rekao je Bandović. 

Rođenom Sarajliji ugovor sa bordo timom ističe na kraju sezone, ali Bandović ističe kako ne bi trebalo biti problema oko njegovog produženja. 

"Mislim da Uprava čeka da se završi sezona pa da pričamo o produžetku ugovora. Nakon toga će se vjerovatno obavljati razgovori. Meni je ovdje lijepo, tu sam odrastao. Okolnim putem sam išao da bi došao tu gdje sam sada i mislim da se sve može riješiti sa jednim korektnim razgovorom," rekao je Bandović. 

Stadion Koševo u subotu bi trebao biti dobro ispunjen, obzirom da će ekipa Dženana Uščuplića po svemu sudeći nakon sedam godina suše donijeti trofej u vitrine. Sarajevo je u Zenici slavilo protiv Čelika 2:0 i u revanš susret ulazi sa velikom prednošću, ali Bandović poziva na oprez i nada se ispunjenom Koševu.

"Jako je bitno da na stadionu bude mnogo navijača, jer smo nakon mnogo godina u prilici da osvojimo trofej. Nadam se da će vrijeme biti lijepo i da ćemo prirediti fudbalski praznik u Sarajevu. Nadam se da će biti tribine Koševa ispunjene. Mi jesmo prvo poluvrijeme odigrali dobro, ali igra se još jedna utakmica i mi moramo biti pravi," rekao je Bandović. 

Golman Sarajeva našao se na širem spisku selektora Sušića i ukoliko se jedan od naša tri golmana(Begović, Fejzić, Avdukić) povrijedi naći će u avionu za Brazil. Čuvar mreže bordo tima ističe kako je poziv selektora Sušića veliko priznanje za njega. 

"Ja sam se danas iznenadio i pored ovog kišnog i sumornog dana zaista sam oduševljen. Velika mi je čast što sam na spisku. Sada se samo mogu zahvaliti selektoru i ljudima koji su prepoznali moj kvalitet, ali i saigračima bez kojih ovo ne bi bilo moguće," rekao je Bandović. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na golu Sarajeva u posljednjem kolu BHT Premijer lige stajao je Emir Plakalo izdanak omladinske škole FK Sarajevo. Bandović smatra kako je njegov mlađi kolega imao uspješan debi. 

"Mladi Plakalo je sa nama dvije godine. On je jako korektan i pravi radnik i zaslužio je da stane na gol. Za njega je najbitnije da se ostvarila pobjeda. Bio je dobar, mada ja smatram da uvijek može bolje. Ja mu čestitam što je upisao debi za svoj voljeni klub," riječi su Bandovića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.