Partizan ne da Željezničaru da igra na turniru

U-16 fudbalski turnir u Italiji

Partizan ne da Željezničaru da igra na turniru

Beogradski Partizan iskoristio je svojoj uticaj, te izbacio mlade nade sarajevskog Željezničara sa turnira u italijanskom gradu Materi.

Naime, kako piše zagrebački Večernji List, predstavnici Beograda ne žele da na juniorskom (u-16) fudbalskom turniru u italijanskom gradu Materi učestvuju i ekipe iz drugih bivših jugoslovenskih republika i one se brišu. 

 

Nastupit će tako jedino fudbaleri beogradskog Partizana sa prostora bivše Jugoslavije na ovogodišnjem turniru "Gaetano Scirea". Sa liste klubova koji su trebali igrati na ovogodišnjem turniru nastalom 1990. izbačeni su Željezničar iz Sarajeva, Besa Peje iz Kosova i Renova iz Tetova.

 

Inače, Partizan je dva puta pobijedio na tom turniru igrača mlađih od 16 godina. Politički razlozi ne bi trebali uticati na sportska takmičenja, ali u ovom slučaju očito nije tako. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.