Pet novih finalista

EUFOR Kup 2011

Pet novih finalista

M. Skaka
Teme:

Ove sedmice, regionalni turniri EUFOR Kupa 2011 održani su u Trebinju i Mostaru, odakle su se za finale u Sarajevu plasirale dvije ekipe djevojčica i tri tima dječaka.

Među finalistima koji će se natjecati u sarajevskoj Zetri 28. I 29. Novembra su Osnovna škola Sveti Sava iz Gacka i Mustafa Ejubović – Šejh Jujo iz Mostara u kategoriji ženskih ekipa, te Osnovna škola Jova Jovanović Zmaj iz Trebinja, Prva osnovna škola iz Konjic i Osnovna škola Stolac u muškoj kategoriji.

Do sada je u okviru EUFOR Kupa 2011 održano oko 200 utakmica u kojima je učestvovalo skoro hiljadu dječaka i djevojčica.

U ponedeljak i utorak, 24. i 25. oktobra počinje regionalni turnir u Zenici u Sportskoj dvorani Arena, nakon čega slijede kvalifikacije za sarajevsku regiju koje će se igrati u dvorani Vistafon. U Zenici i Sarajevu će se nadmetati oko 125 ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.