Petak je 'Dan D' za Olimpic

Fudbaleri dali rok čelnicima kluba

Petak je 'Dan D' za Olimpic

Danas je održan sastanak rukovodstva Olimpica i igrača koji su najavili da neće igrati protiv Željezničara zbog neispunjenih obaveza.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Aldin Džidić, a igrači su, iako već nekoliko mjeseci ne primaju plate a mnogi od njih ni hranarinu, bili korektni prema klubu te su se usmeno dogovorili da će nastaviti sa treninzima. Međutim, za sada je sve na usmenom dogovoru, a pismeno se sve treba potpisati sutra.

Igrači Olimpica su dali rok čelnicima kluba da im do 25. novembra isplate sva potraživanja do današnjeg dana i dali su ovlasti Sindikatu profesionalnih fudbalera koji će sutra u 10 sati sa svojim pravnim timom potpisati dokument. Ukoliko se to ne desi, igrači će stupiti u štrajk a utakmica protiv Željezničara neće biti odigrana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iako se nalaze u velikim problemima, fudbaleri Olimpica su odlučili izaći u susret klubu i danas je postignut usmeni dogovor da im se sva potraživanja trebaju isplatiti do 25. novembra. Ali, sutra se to mora i potpisati kako bi se igrači osigurali po tom pitanju. Sindikat je tu da pomogne svim fudbalerima bez obzira iz kojeg kluba dolaze. Naša želja je da se slične situacije nikada ne dešavaju i da klubovi cijene svoje fudbalere", istakao je za SportSport.ba Aldin Džidić, koji se potom osvrnuo na slučaj "Bogičević":

"Jadranko je na prvostepenoj komisiji dobio Željezničar, ali nakon toga postignut je dogovor sa klubom. Taj postupak je nakon toga obustavljen. Jadranko nas je nazvao i rekao nam je da je postigao dogovor sa klubom i da je u tom slučaju prevagnulo srce, a kontaktirao me i trener Slavko Petrović koji mi je rekao da mu je on potreban. Sve ovo govorim kako bih naglasio da je cilj Sindikata samo to da igrači budu zadovoljni i nadam se da će navijači Željezničara shvatiti u kakvoj je situaciji bio Bogičević i da mu neće više zviždati kao što su radili sinoć".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi