Petrović: Moji igrači su se na Pecari smrzavali u bermudama

Herojski podvig Radnika

Petrović: Moji igrači su se na Pecari smrzavali u bermudama

Radnik iz Bijeljine je plasmanom u finale Kupa Bosne i Hercegovine napravio herojski podvig i najveći rezultat u historiji kluba.

Ekipa Slavka Petrovića je u polufinalnom dvomeču bila bolja od Širokog Brijega, kojeg su izbacili zbog pogotka u gostima (2:2).

"Ja sam oduševljen svojim momcima, koji su za mene heroji. Izdržati od februara ritam srijeda-subota je za svaku pohvalu, to nije nimalo lako i ja im čestitam na svemu. Valjalo je izdržati i paklenu atmosferu na Pecari u revanšu", započeo je za SportSport.ba Slavko Petrović, koji se potom osvrnuo na optužbe iz Širokog Brijega, u kojem smatraju da je Radniku dosuđen diskutabilan jedanaesterac:

"Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Kada se pogledaju obje utakmice, mi smo deklasirali Široki, a tu posebno mislim na utakmicu u Bijeljini, gdje je trebalo biti 3:0 za nas. Penal je bio čist kao suza. Naš igrač je bio na liniji šesnaesterca, okrenuo se prema golu i imao je otvoren put. Tu ga je fudbaler Širokog Brijega oborio na zemlju i to je čist penal. Suđenje je bilo maksimalno korektno, nije bilo 'natezanja' ni na jednu stranu i zasluženo smo u finalu".

Petrović je istakao da je sa svojim igračima bio primoran ostati na stadionu mnogo duže nego što je trebao.

"Zbog neuspjeha Širokog Brijega vladala je velika nervoza, atmosfera je bila natrpeljiva i policija nas nije smjela pustiti da izađemo sa Pecare. Nakon utakmice smo ostali sat i po na stadionu. Moji igrači su dočekali noć u bermudama i svi smo se smrznuli. Zaista mi nije jasno zbog čega se domaći bune".  

Radnik će se u finalu Kupa BiH sastati sa Slobodom, a trener kluba iz Bijeljine je ulogu favorita prepustio Tuzlacima.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Sloboda nas je ove sezone dva puta pobijedila, ali nisu te utakmice bile nikakva demonstracija sile. Mi smo im u Bijeljini poklonili pobjedu, a u Tuzli nam je presudio jedan vanserijski slobodni udarac. U finalu se očekuju tvrde utakmice a, ako ima neke logike, Sloboda nas ne može dobiti 3-4 puta u godinu dana. Na papiru jesu favoriti, ali ne mora značiti da će to opravdati na terenu. U finalne utakmice ćemo ući rasterećeno, jer smo već napravili historijski uspjeh", zaključio je Slavko Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi