Pioniri Slobode u finalu prvenstva BiH

Tuzlaci izborili plasman u finale

Pioniri Slobode u finalu prvenstva BiH

Pioniri tuzlanske Slobode plasirali su se u finale prvenstva BiH, gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima mostarskog Zrinjskog.

U uzvratnom susretu polufinala Sloboda je na pomoćnom stadionu Tušanj, pred oko 300 gledalaca, pobijedila Željezničar iz Sarajeva 4:2 (2:2). Kako je prvi susret u Sarajevu pripao Željezničaru 2:1, to su Tuzlaci za gol uspješniji i plasirali su se u samu završnicu takmičenja.

Golove za Slobodu postigli su Edis Smajić u 1. i 42., te Nermin Hajdarević u 6. i 50. minuti utakmice, a za Željezničar Beširević u 10. i Hasanović u 34. minuti. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.