Plave nade nadigrale Maribor

Željezničar u polufinalu

Plave nade nadigrale Maribor

Fudbaleri Željezničara poslednji su polufinalisti 12. međunarodnog turnira "Football friends" koji se ovog vikenda održava u Foči. Izabranici Fadila Žerića večeras su u ne baš lijepoj utakmici za oko savladali ekipu Maribora rezultatom 1:0.

Čitavo prvo poluvrijeme Željezničar je imao inicijativu, a nakon sjajno izgrađene akcije kompletnog navalnog reda Bilav Brajlović je sa nekih pet, šest metara matirao golmana Stopajnika.

Inicijativa Sarajlija nastavljena je i u drugom poluvremenu, međutim, realizacije nije bilo. Gosti iz Slovenije su u nekoliko navrata pokušali ugroziti gol Mušije u poslednjim minutama meča, međutim mreža je ostala da miruje i Željezničar je slavio minimalnu, ali zasluženu pobjedu.

Strijelac pogotka koji je plavima donio polufinale, Bilav Brajlović bio je presretan zbog pobjede svog tima, a nije krio ni oduševljenje što je upravo on postigao taj pobjednički pogodak.

"Nije nam bilo lako večeras. Maribor je jako dobra ekipa, a mi smo tek došli sa priprema sa Bjelašnice i noge su nam još uvijek umorne. Kada je u pitanjusutrašnja polufinalna utakmica protiv Steaue nema sumnje da nam neće biti ni malo lako. Gledali smo ih danas protiv Zvezde, odlični su. Ali Željezničar uvijek ide na pobjedu", istakao je Brajlović.

Utakmicom između Željezničara i Maribora dobili smo i poslednjeg polufinalistu ovogodišnjeg "Footbal friendsa". Pored Sarajlija koji će odmjeriti snage sa Steauom, drugi polufinalni par čine Partizan i Rijeka. 

Za plasman od 5-8 mjesta razigravaće Budućnost i domaćin Sutjeska, odnosno Crvena Zvezda i Maribor. Takmičarski program se nastavlja sutra od 16,00 časova na Gradskom stadionu u Foči.

MARIBOR - ŽELJEZNIČAR  0:1 (0:1)

Strijelac: Brajlović (Željezničar) u 24. minutu.

MARIBOR: Stopajnik, Verbić, Stram, Džankić, Očko, Maher, Žugelj (Cener), Kolmanić (Frešer), Kotnik (Grajfoner), Horvat (Simonić), Kukovac.

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Hećo, Arnautović, Šabanadžović, Islamović, Mehičić, Dasić, Demirović, Selmanović (Kovačević), Ivković (Mičić), Brajlović (Kurtović).

PIŠE: MAJA KOSTOVIĆ

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi