"Potpisivanje ugovora s Čelikom je ostvarenje dječačkog sna"

Bureković potpisao četverogodišnji ugovor

"Potpisivanje ugovora s Čelikom je ostvarenje dječačkog sna"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u Zenici odrađuju prvu fazu priprema pred narednu sezonu u kojoj imaju velike ambicije. Zeničani su zadržali kostur ekipe iz prošle sezone, a nakon Marina Popovića još jedan junior je potpisao profesionalni ugovor sa klubom.

Dženan Bureković 18-godišnji mladić koji može igrati obje bočne pozicije, te na poziciji lijevog veznog danas je u prostorijama kluba parafirao četverogodišnju vjernost sa klubom s crno-crvenima.

Ovaj juniorski reprezentativac BiH nakon potpisivanja ugovora ne može sakriti sreću i uzbuđenje što je i potvrdio za naš portal

"Bio sam u prostorijama kluba gdje sam potpisao profesionalni ugovor na četiri sezone i pri tome ostvario dječački san. Još sam pod dojmovima i trebat će mi neko vrijeme da smirim emocije. Hvala rukovodstvu kluba, šefu Vladi Jagodiću i njegovim asistetnima, trenerima koji su me trenirali u omladinskim kategorijama jer su svi zaslužni za moj uspijeh", uzbuđen je mladi Zeničanin.

Uporedo sa nastupima u seniorskoj konkurenciji igrat će i za juniore Čelika u narednoj sezoni

"Ja imam još pravo nastupa za juniore i naravno da ću kad god budem u mogućnosti igrati sa svojim vršnjacima. Najbitnije je da imam utakmice u nogama, a nadam se da ću u narednoj sezoni imati mnogo veću minutažu, a to svakako dosta zavisi i od mene i mog rada na treninzima. Bila mi je čast u prošloj sezoni biti dio ekipe koja je sezonu završila u vrhu tabele, te na kraju sezone dočekana na fenomenalan način od naših navijača", kaže ljevi bočni Čelika koji je u prošloj sezoni zabilježio pet nastupa za seniorsku ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je zadržao kostur ekipe i naredne sezone bi trebao igrati važnu ulogu u prvenstvu

"Svi igrači su večinom ostali u klubu, a nadamo se ostanku Mešanovića i Kajkuta sa kojima bi bili mnogo jači. Naporno treniramo i pripremamo se za sezonu koja će vjerujem biti uspješna za nas i za naše navijače. Nadam se kad već nismo izborili Evropu u prošloj sezoni da ćemo to učiniti u predstojećoj i obradovati ljude u Zenici koji godinama čekaju da se Čelik bori za titulu. Prava je milina raditi i trenirati kada vam je trener Vlado Jagodić koji apsolutno zna sve o nogometu, te pokušava na nas igrače prenjeti ogromno znanje i iskustvo koje posjeduje", završio je razgovor za SportSport.ba Dženan Bureković 18-godišnjak koji je nakon Elvira Bolića najmlađi igrač u posljednjih 20-tak godina koji je debitovao za prvi tim Čelika, a to se desilo prije dvije sezone u utakmici protiv Travnika, kada je mladi Bureković ušao u igru imao je 16 godina i 10 mjeseci čime je sigurno zabilježen u arhivi i historiji kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.