Potvrđeno: Premijer liga počinje 10. marta

Komitet za normalizaciju potvrdio

Potvrđeno: Premijer liga počinje 10. marta

Komitet za normalizaciju N/FSBiH je na jučer održanom sastanku prihvatio prijedlog Komiteta za takmičenje o odlaganju početka proljetnog dijela Premijer lige BiH.

S obzirom na trenutnu vremensku situaciju odlaže se nastavak takmičenja za sedam dana, te će tako umjesto 3. marta proljetni dio Premijer lige početi 10. marta. 2012. godine.

Pored toga Komitet je prihvatio odgovarajuće izmjene i dopune propozicija takmičenja Premijer lige BiH.

Formirana je radna grupa za pripremu izmjena i dopuna Disciplinskog pravilnika u sastavu:predsjednik Disciplinske komisije, Komiteta za propise, direktor sektora za Takmičenje i rukovodilac Odjela za licenciranje klubova.

Usvojena je informacija o trenutnoj finansijskoj situaciji uz konstataciju da Savez redovno izvršava sve zakonske obaveze.

Sredstva iz fonda solidarnosti za razvoj omladinskog fudbala su uplaćena na račun klubova Premijer lige, te je Komitet izrazio zadovoljstvo zbog toga, kao i zbog činjenice da je započela distribucija novog kontigenta: „Select“ lopti klubovima Premijer lige, u skladu sa sponzorskim ugovorom.

Komitet je predložio sastanak Nogometnom savezu Federacije sa klubovima Prve lige F BiH 23. 02. 2012. u 12 sati, a u cilju rješavanja problema u takmičenju.

Komitet je prihvatio implementaciju „Komet“ informacionog sistema kojeg će najvećim dijelom finansirati UEFA.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.