Prcić: Hvala Nogometnom savezu BiH na dosadašnjoj saradnji

Iz Francuske za SporSport.ba

Prcić: Hvala Nogometnom savezu BiH na dosadašnjoj saradnji

Sanjin Prcić po mišljenju selektora našeg nacionalnog tima,  Safeta Sušića, igra u slabom klubu i zbog toga se u skorijoj budućnosti nema pravo nadati prekomandi u A reprezentaciju. 

"Prcić igra u slabom klubu, a još i nije prvotimac. Za Brazil ne računam na njega sigurno, jer na njegovoj poziciji imam Miralema Pjanića i Zvjezdana Misimovića. Možda u sljedećem ciklusu, a do tada na raspolaganju je mladoj reprezentaciji", za Dnevni Avaz je izjavio Sušić prije par dana.

Riječi selektora zaboljele su mladog reprezentativca koji je u posljednje vrijeme standardan u timu Sochauxa, koji se na startu proljetnog dijela probudio i upisao dvije važne pobjede.

„Sve što sam do sad postigao, postigao sam bez ičije pomoći. Ja nisam od onih iza kojih stoji neko i koji se guraju kako znaju. Meni je teren i odnos prema fudbalu svetinja, baš kao i odnos prema domovini i dresu Bosne i Hercegovine,“ kaže Prcić koji se u budućnosti nema namjeru odazivati u nacionalne selekcije:

„Nema se više svrhe nadati. Odlučio sam zahvaliti našem Nogometnom savezu na saradnji. Mislio sam da će neko moje igre zapaziti, da će me nazvati i porazgovarati sa mnom. Sochaux je ove sezone podmladio tim i bori se za opstanak, ali ja koliko znam u reprezentaciji trenutno igra nekoliko igrača čiji se klubovi bore za opstanak i to iz liga koje su slabije od francuske, kao i par igrača iz drugih liga. Možda i nije bilo realno nadati se da idem u Brazil, ipak nisam učestvovao u kvalifikacijama, ali po meni nije pošteno da se jedini ja mjesecima unaprijed otpišem za razliku od svih ostalih igrača. Mnogo je igrača koje se treba moliti i kojima se poručuje da izvade potrebne papire kako bi bili pozvani, dok mene nikada nije trebalo moliti. Za Bosnu i Hercegovinu sam uvijek bio tu. Svoju domovinu volim neizmjerno, ali to izgleda danas nije važno,“ zaključio je Prcić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.