Predpioniri Veleža prvaci FBiH

Nezvanična prvenstva Federacije BiH

Predpioniri Veleža prvaci FBiH

M. Skaka

Završen je dvodnevni turnir - nezvanična prvenstva Federacije BiH za kadetkinje i predpionire u organizaciji NSFBiH i NS/FS BiH.

Prvo mjesto u konkurenciji kadetkinja osvojila je ekipa SFK 2000 iz Sarajeva, dok je u konkurenciji predpionira prvo mjesto pripalo mostarskom Veležu.

Prvog dana turnira igrale su kadetkinje izb četiri kluba iz Federacije BiH. ŽNK SFK 2000, ŽNK Salt Citx Tuzla, ŽNK Zenica Čelik i ŽNK Mladost Nević Polje. U finalnoj utakmici sastali su se SFK 2000 i Mladost gdje je ekipa SFK 2000 upisala pobjedu od 3:1. Treće mjesto pripalo je ekipi Salt City iz Tuzle.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Anđela Šešlija iz SFK 2000, najbolja golmanica je Martina Krišto iz ŽNK Mladost, dok je titula najboljeg strijelca turnira pripala Melisi Zukić iz SFK 2000 koja je postigla četiri gola. Nagradu za fair-play dobila je ekipa Zenica Čelik.

U konkurenciji predpionira, osam ekipa bilo je podjeljeno u dvije grupe. Nakon tri odigrana kola po grupama u finalu su se sastali Velež Mostar i Budućnost Banovići, gjde je pobjeda od 2:0 pripala Veležu. U susretu za treće mjesto NK Tomislav je bio boljo od Orašje rezultatom 1:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Kenan Topolović iz HNK Orašje, za najboljeg igrača proglašen je Armin Čehajić iz Budućnosti, dok je titula najboljeg strijelca pripala Adnanu Kalajdžiću iz Veleža koji je postigao tri pogotka.

Sve ekipe učesnice turnira dobile su na poklon po tri fudbalske lopte.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije