Prevaranti, foliranti ili samo loši matematičari?
Foto: glassrpske.com

Udineseu pokušali "prodati foru"

Prevaranti, foliranti ili samo loši matematičari?

Bez puno medijske pompe i velikih najava U-23 reprezentacija Republike Srpske, čijoj su "seniorskoj" selekciji FIFA i UEFA, zabranile odigravanje zvaničnih utakmica, svoj prvi meč odigrala je na gostovanju kod Udinesea, člana italijanske Serie A.

Selekcija na čije je čelo svojevremeno imenovan Željko Buvač, prvi pomoćnik Jurgen Klopa u redovima Borussije Dortmund, nikada nije odigrala jedan zvanični meč. Buvač očito nije ni pomišljao da sjedne na klupu U-23 reprezentacije Republike Srpske. Preveliki je rizik sjediti na klupi ekipe čijem je "seniorskom" sastavu zabranjen bilo kakav vid takmičenja, a imao je Buvač i važniji poslova sa ekipom Borussije Dortmund, koja je izborila učešće u četvrtfinalu Lige prvaka. 

Previše je bilo očekivati od stručnjaka koji važi za jednog od najboljih pomoćnih trenera njemačke Bundeslige, da "mladi" tim Republike Srpske sastavljen, makar je tako trebalo biti, od fudbalera mlađih od 23 godine vodi u prijateljskom susretu protiv vršnjaka tima iz Udina.

Ipak, ono što je za njega bilo previše, bilo je dovoljno nekadašnjem selektoru U-21 reprezentacije BiH Branimiru Tuliću.

Jedan od najnejuspješnih selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, na spisku fudbalera za duel sa italijanskim sastavom trebao je uvrstiti samo igrače mlađe od 23 godine starosti. Ipak, Tulić je očito pokušao, u nadi da će Italijanima uspješno "prodati foru", pa je sasvim "slučajno" previdio činjenicu da se na njegovom spisku nalazilo šest igrača koji su stariji od 23 godine.

Nije Tulić napravio veliki previd, "samo" šest godina "viška" imao je golman Slavije iz Istočnog Sarajeva Mladen Lučić. 

Tolika žudnja, čežnja i želja za tom reprezentacijom, da bi na kraju prevarili ljude koji su vam ukazali priliku da odigraju konačno jednu utakmicu?

Srećom nosili su ime entiteta, a ne države. Foliranti, prevaranti...ili samo loši matematičari?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.