Mladi veznjak Sarajeva za SportSport.ba

Radovac: Mnogo mi znače savjeti starijih igrača

Najmlađi prvotimac našeg jedinog preostalog predstavnika u Evropi, FK Sarajevo, je Samir Radovac, 18-godišnji vezni fudbaler ekipe iz Titove 38/b. 

Za Radovca je ovo druga evropska sezona, a već pokazuje da bi u budućnosti mogao biti jedan od nosioca igre ekipe sa Koševa. Mladi fudbaler mora još mnogo učiti i vrijedno trenirati, a utakmice u Evropi veliko su iskustvo za veznjaka ekipe sa Koševa. 

"Sigurno da mi evropske utakmice mnogo znače, one su dosta jače nego utakmice u našem prvenstvu. Sada u trećem pretkolu nas očekuje jedan jak protivnik, Atromitos i sigurno da se ta utakmica ne može porediti ni sa jednom domaćom utakmicom," kaže Radovac. 

Sarajevo će u trećem pretkolu odmjeriti snage sa Atromitosom. Radovac vjeruje da njegova ekipa može ostvariti dobar rezultat protiv ekipe iz Grčke. 

"Sigurno da možemo ostvariti dobar rezultat. Zadovoljan sam svojim igrama, ali uvijek može bolje i nadam se da ću učvrstiti svoje mjesto u timu. Mnogo mi znači podrška i savjeti starijih, Dejana Bandovića, Amera Dupovca i Džemala Berberovića," riječi su Radovca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti