Rahimić: Nisam više trener Mladosti, potrebniji sam Veležu

Sada već bivši trener Mladosti

Rahimić: Nisam više trener Mladosti, potrebniji sam Veležu

Ibro Rahimić od danas zvanično više nije trener FK Mladost. 

U proteklom periodu Rahimić je bilježio odlične rezultate sa Mladosti, pa je jučer kao grom iz vedra neba odjeknula informacija da će nakon godinu dana napustiti tim iz Doboja kod Kaknja i preuzeti mostarski Velež.

Odluka Rahimića da zamijeni tim iz vrha Premijer lige BiH sa ekipom koja se bori za opstanak u Prvoj ligi FBiH je poprilično iznenađujuća, ali presudila je isključivo ljubav prema Veležu. 

"Definitivno je da više neću voditi Mladost. Danas sam odradio posljednji trening, oprostio se sa igračima i večeras putujem u Mostar. Nadam se da ću dobiti pravo da već u subotu vodim Velež s klupe. U Veležu je trenutno dosta teška i kritična situacija, ali presudilo je to što se radi o klubu kojeg najviše volim", kazao je Rahimić na početku razgovora za SportSport.ba, dodavši:

"U cijeloj priči je pozitivno što su predsjednici Veleža i Mladosti dobri prijatelji i složili su se da je za Velež bitno da ostane u Prvoj ligi FBiH. Moje vraćenje u Mostar se ispostavilo kao najbolje rješenje", dodao je bh. stručnjak. 

Dotakao se Rahimić i mogućeg nasljednika u Mladosti, Husrefa Musemića. 

"Ko god dođe, čeka ga napravljena i kvalitetna ekipa. Husref je dobar trener i treba samo da nastavi raditi onako kako zna, tako da mislim da će biti dobro rješenje ako bude imenovan zvanično. Moj odlazak se neće osjetiti, a uostalom sada sam potrebniji Veležu i učinit ću sve da stabilizujem situaciju. Iduće godine ćemo gledati ka višem rangu", riječi su Rahimića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rahimić ostavlja Mladost na petoj poziciji sa 15 osvojenih bodova. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi