Rahimić: Cilj je i protiv Zrinjskog ostati neporažen

Mladost gostuje lideru na tabeli

Rahimić: Cilj je i protiv Zrinjskog ostati neporažen

Dino Kurbegović

Nakon dva vezana remija u domaćem prvenstvu (Sloboda i Željezničar,) ekipa Mladosti će u desetom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u derbiju kola na megdan lideru Zrinjskom. 

Tim iz Doboja je nakon devet kola jedini neporaženi tim u elitnom rangu bh. takmičenja, a ekipa Ibre Rahimića ima za cilj da nastavi sjajni niz od devet susreta bez poraza i u Mostaru, a to je potvrdio šef stručnog štaba Mladosti: 

''Pred nama je još jedan izuzetno težak susret. Naš cilj je jasan, ostati neporaženi i nakon duela u Mostaru, a onda pred domaćom publikom u naredna tri susreta pokušati osvojiti što je više moguće bodova. Susret u Mostaru dočekujemo spremi, odmorni, jer smo u Kupu koristili usluge tek nekolicine prvotimaca. Naporno smo radili i u proteklom periodu, dobro analizirali našeg protivnika i još jednom ponavljam idemo u Mostar s ciljem da ostanemo neporaženi".

Veznjak Mladosti Goran Brkić. koji ove sezone pruža fantastične partije, je rekao kako je Zrinjski čvrsta i kompaktna ekipa, ali je istakao kako on i njegovi saigrači imaju svoje prednosti u ovom susretu: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Zrinjski je čvrsta i kompaktna ekipa. Očekujem otvoren meč i tu vidim našu prednost. Oni će željeti da slave i ostanu na vrhu, dok i mi imamo za cilj da nastavimo naš sjajni niz koji traje već devet kola. Zrinjski respektujemo, ali mi smo ekipa koja trenutno može svakome na megdan. Prepuštamo domaćinu ulogu favorita, jer to trenutno i jesu što stanje na tabeli pokazuje, ali idemo da se nadigravamo i uzmemo bod(ove)''. 

Mladost će u Mostaru biti oslabljena budući da će susret zbog tri javne opomene propustiti kapiten Isaković, kao i povrijeđeni Jusufović koji nije igrao u posljednja tri susreta, dok su svi ostali igrači u konkurenciji za duel sa Zrinjskim. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti