Remi bh. nogometašica s Grčkom

Kvalifikacije za EP

Remi bh. nogometašica s Grčkom

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas s Grčkom na Koševu (1:1).

Naše dame nisu se uspjele plasirati na EP u Švedsku naredne godine, a danas su na Koševu ugostile Grčku. Iako su slavile u gostima protiv pomenute reprezentacije, danas su osvojile jedan bod.

 

Izabranice Samire Hurem povele su u 16. minuti preko Nejre Šabić, ali je Grčkoj poravnanje i na kraju jedan bod donijela Danai-Eleni Sidira golom u 56. minuti iz penala.

 

Naše nogometašice nakon devet kola imaju 7 bodova, a u posljednjem 10.kolu dočekuju posljednjeplasiranu Makedoniju. Ubjedljivo prve dvije pozicije pripadaju Italiji i Rusiji, koje imaju 24, odnosno 21 bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.