Remi U-21 i U-19 reprezentacija u Vogošći

Prijateljska utakmica

Remi U-21 i U-19 reprezentacija u Vogošći

Na stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći prijateljsk susret odigrale su U-21 i U-19 reprezentacija naše domovine, a ovaj kontrolni meč okončan je bez pobjednika. Rezultat je na kraju susreta glasio 1:1.

Posebno slabo bilo je prvo poluvrijeme, pa tako bilježimo samo jednu pravu šansu, kada je u finišu prvog dijela Hiroš propustio priliku da juniorima donese vodstvo.

Tek u nastavku utakmice se zaigralo nešto bolje, pa su došli i golovi. Povela je Mlada reprezentacija u 77. minuti. Nakon ubačaja Semira Musića s desne strane, te gužve u šesnaestercu, kao i loše reakcije golmana, izabranicima Vlade Jagodića vodstvo je donio Siniša Saničanin.

Nakon ove prilike juniori su ima dvije poluprilike, ali je odbrana starijih kolega bila pravovremena u bloku.

Šest minuta prije kraja utakmice juniori su poravnali. Efikasnim golom Ismail Duraković, junior Željezničara, postavio je konačnih 1:1. Sjajnu šansu za U-21 reprezentaciju imao je Plakalo u samom finišu, ali je Ćutahija sačuvao svoju mrežu.

Prijateljska utakmica: 
BiH U-21 - BiH U-19 1:1 (Saničanin 77/ Duraković 84)
U-21: Vasilj, Muharemović, Saničanin, Metalsi, Bureković, Sadiković, Čorluka, Govedarica, Predragović, Bajić i Tandir. Još su igrali: Pirić, Gojković, Špikić, Musić, Plakalo i Handžić. Selektor: Vlado Jagodić.

U-19: Ćutahija, Bašić, Čivić, Mihojević, Oršolić, Memija, Burović, Radovac, Juričić, Hairlahović i Gojak. Još su priliku za nastup dobili: Trkulja, Lončar. Menalo, Beganović, Hiroš, Duraković, Kuzmanović, Jurilj, Hajrić, Dautović i Čolić. Selektor: Toni Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.