Sa radom počela Omladinska škola NK Vitez

Vijesti iz Viteza

Sa radom počela Omladinska škola NK Vitez

Nogometni klub Vitez, započeo je s upisom djece u svoju školu fudbala. Omladinska škola NK Vitez bit će podijeljena u nekoliko uzrasta, uz nadzor trenera koji posjeduju UEFA licencu priznatu u cijelom svijetu. 

Dječake rođene 2006. godine i mlađe trenirati će Oliver Grebenar, uzrast 2004. i 2005. godište vodit će Zlatko Botić, a 2002. i 2003. godište Goran Babić.

„Igranjem, treniranjem i zajedničkim druženjem želja nam je našoj djeci iz Viteza, ali i susjednih općina pružiti kvalitetan razvoj, stručan rad i vezati ih za trenutno najuspješniji klub Srednje Bosne. Škola nogometa NK Vitez svakako nudi najbolje mogućnosti u koje su uključeni treninzi, adekvatna takmičenja u pojedinim dobnim grupama kao i sudjelovanja na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima“, kazao je Valentin Plavčić, koordinator Omladinske škole NK Vitez.

Prijave za školu fudbala vrše se kroz cijelu godinu, a svako dijete ima priliku postati član.

„Naša želja je što više i kvalitetnije voditi brigu o našim najmlađima te ih dodatno motivisati da vode aktivan sportski i zdrav život“, rekao je jedan od trenera u Školi nogometa NK Vitez, Oliver Grebenar.

Iz NK Vitez najavili su kako će tokom augusta biti organizovan i kamp za najmlađe fudbalere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.